Primorski derbi Goričankam

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 11. kroga 1. DOL za ženske premagale Luko Koper s 3:1 (-25, 19, 22, 15).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Primorski derbi je po uri in 45 minutah pripadel domačim odbojkaricam, igralkam GEN-I Volleyja. Te so bile po desetih krogih in zbranih točkah v vlogi favoritinj, to vlogo pa so na koncu upravičile, za tri točke pa so se morale pošteno potruditi.

Prvi niz je potekal po notah Koprčank, ki so vodile ves čas, Novogoričanke so jih ujele v končnici, ko so izenačile na 24. in 25. točki, niz pa je s 27:25 pripadel gostjam. Drugi niz je pripadel domačinkam, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodile s petimi točkami, pet točk in več prednosti pa so zadržale do konca, s tem pa izenačile na 1:1 v nizih.

Tretji niz je bil napet vse do konca. Koprčanke so sicer vodile tudi s tremi točkami prednosti, v končnico pa sta ekipi šli poravnani. Po 21:21 je Novogoričankam uspelo doseči dve točki, ko so prišle do prve zaključne žoge, pa so jo nemudoma izkoristile.

Četrti niz je bil za Novogoričanke le formalnost. Takoj so povedle, prednost hitro povišale na dvomestno, s tem pa zlomile odpor Koprčank, ki so na koncu zmogle le 15 točk.

Obe ekipi tekma naslednjega kroga čaka 20. januarja. GEN-I Volley bo gostoval pri Zgornji Gorenjski, Luka Koper bo gostila Calcit Volley.

* Mestna dvorana Nova Gorica, sodnika: Novak (Dvor) in Adrović (Kamnik).

* GEN-I Volley: Ferlinc 1, Zbičajnik, Marušič 10, Uršič 1, Bavdaž 17, Kolbl 14, Đukić 14, Velikonja Grbac 11, Marušič 4, Simčič, Spačal, Gubaš.

* Luka Koper: Raič 1, Kušar, Isanović 15, Radešić, Lucas 16, Đukić, Dodič 3, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič, Pešič 12, Kaker 8.


Najbolj brano