Levica: tri tedne so vedeli, da je organizator stranka

V svetniškem klubu koprske Levice so presenečeni nad izjavami direktorice Gledališča Koper Katje Pegan, ki je za PN pojasnila, da so že napovedanemu sobotnemu pogovoru z občani in gledališki predstavi v zadnjem trenutku odrekli gostoljubje, ker so prepozno izvedeli, da gre za politični dogodek pod okriljem Levice.

Maja Tašner Vatovec Foto: Zdravko Primožič/FPA
Maja Tašner Vatovec Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V koprskem gledališču je bil za soboto zvečer napovedan pogovor stranke Levica z občani in gledališka predstava, a so organizatorji, ki so dvorano najeli, v petek sporočili, da jim je gledališče nenadoma odpovedalo gostoljubje.

Katja Pegan je poudarila, da politične stranke in njihova zborovanja, refleksije in pogovori v gledališče ne sodijo ter da so jim v Levici zamolčali, kaj nameravajo izpeljati v gledališču.

V Levici trdijo, da je iz elektronske komunikacije, ki se je začela že 21. novembra, in telefonskih pogovorov jasno, da gre za okroglo mizo in predstavo, da je organizator Levica in da sprva gledališče tega dejstva sploh ni problematiziralo.

“Nismo želeli skruniti kulturnega hrama in dogodek obžalujemo,” pravijo v Levici. A so razočarani. “Lahko samo ugibamo, kaj je vzrok za nenaden uvid v to, kar je jasno že tri tedne, da smo organizatorji politična organizacija. Ali gre za neposreden pritisk z druge strani Verdijeve ulice ali za samocenzuro zaradi dobrega desetletja podrejanja javnih zavodov, pa vedo samo tisti, ki so neposredno vpleteni,” pravi vodja svetniškega kluba Levica Mestne občine Koper Maja Tašner Vatovec.


Najbolj brano