Bronx presenetil, polfinale je blizu

Prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu sta se za primorska predstavnika razpletli dokaj ugodno, saj ima škofijski Bronx prednost pred Mariborom, kobariški Oplast pa se je iz Litije vrnil z remijem.

 David Mataja (v rumenem) je za Bronx dosegel dva gola. Foto: Zdravko Primožič/FPA
David Mataja (v rumenem) je za Bronx dosegel dva gola. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFIJE > Za edini presenečenji sta na prvih četrtfinalnih pokalnih tekmah poskrbela prav primorska predstavnika. Največje se je zgodilo na Škofijah, kjer je le sto gledalcev verjelo, da se lahko po ponedeljkovi prvenstveni katastrofi v Mariboru (poraz 0:8) zgodi popoln preobrat. Državni prvaki iz Maribora so sicer povedli, a sta Marko Hrvatin in Nik Zajc hitro zrežirala preobrat in poskrbela, da je Bronx na odmor odšel z minimalno prednostjo. Škofjoti so drugi polčas odprli z golom Davida Mataje. Po tem so pritisnili tudi Mariborčani in izenačili na 3:3. V zadnjih šestih minutah sta Nik Zajc z dvema in David Mataja s še enim zadetkom poskrbela za končno veselje domačih navijačev.

Čestitam ekipi za odličen pristop po težkem porazu. A to je šele prvi polčas. Maribor ostaja nesporen favorit za napredovanje,” je po tekmi povedal domači trener in igralec Marko Hrvatin. Škofjoti bodo prednost branili jutri ob 20.30 v mariborski dvorani Tabor.

Na pragu velikega presenečenja je bil tudi kobariški Oplast, ki je gostoval pri ta čas vodilni ekipi državnega prvenstva, Litiji. Primorci so šest minut pred koncem tekme vodili kar s 4:1, a so v finišu tekme pozabili na izjemno razpoloženega Litijana Klemena Duščaka, ki jim je zabil kar tri gole. Ne glede na to je remi dobro izhodišče pred jutrišnjo povratno tekmo v kobariški športni dvorani. Kobariški trener Saša Leban je po tekmi povedal: “Obe ekipi sta imeli veliko priložnosti, vratarja sta blestela. Mi smo bili boljši v klasični postavitvi, Litija pa z vratarjem v polju. Na povratni tekmi bodo odločale malenkosti.” Primorski strateg Litije Damir Pertič z igro svojih fantov ni bil zadovoljen: “V obrambi nismo bili pravi. prejeli smo preveč lahkih zadetkov in odločitev o potniku na zaključni turnir pokala bo padla šele v Kobaridu.”

>Četrtfinale, prve tekme - Litija : Oplast 4:4 (0:1), Bronx : Maribor 6:3 (2:1), Siliko : Slemen 7:1, Ivančna Gorica : Dobovec 1:10.


Najbolj brano