Primorci v Beogradu

V luksuznem hotelu Hyatt Regency v srbski prestolnici so minuli konec tedna priredili 14. Beograjski salon vina. Na njem se je predstavilo krepko prek 100 vinskih kleti z več kot 600 vini, 80 vin pa je bilo predstavljenih v posebnem sejemskem programu Oranž&Biodinamika.

Osrednjega je spremljal nadvse pester spremljevalni program, tako z vodenimi degustacijami domačih vin, ujemanjem z jedmi - med drugimi je kuhal Vegetin Stevo Karapandža - kot s sprehodi v najimenitnejše vinske regije Evrope. Svojo predstavitev so imela tudi Brda, natančneje tamkajšnji vinar Stojan Ščurek, ki je predstavil najpomembnejše briške sorte in šest vin iz njihove kleti. Ena delavnica je bila namenjena tudi oranžnim vinom, na kateri so jih predstavili vinarji, v največji meri iz Slovenije in italijanskega dela Brd. Primorsko zastopstvo v Beogradu je bilo zelo močno. Ob Istranih Mateju Zaru, Urošu Rojcu in Janu Bordonu (na fotografiji z leve), so bili v Beogradu še predstavniki kleti Gordia, Klet Brda, Blažič, UOU, MonteMoro, Polič in Zanut ter z Oslavja oziroma iz Števerjana Dario Prinčič, Radikon in Franko Terpin.


Najbolj brano