Rezultat letos ni v ospredju

Za Sežance, enega od novincev v drugoligaški druščini šesto mesto po jesenskem delu tekmovanja zagotovo ni slab dosežek, saj predstavlja uvrstitev, ki so si jo poleti v klubu želeli. Za pomlad ne napovedujejo velikih sprememb, zato pa že bolj razmišljajo o prihodnosti.

Najboljši strelec jesenskega dela sezone je ob Dinu 
Stančiču  pretežno rezervist Saša Gulič (levo).  Foto: Matej Glavina
Najboljši strelec jesenskega dela sezone je ob Dinu Stančiču pretežno rezervist Saša Gulič (levo).  Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Za sežansko ekipo velja, da ni imela posebnih rezultatskih nizov: rezultatski repertoar je nihal iz tekme v tekmo - od zmage, remija ali poraza, predvsem pa je bila večina zmag in porazov za gol razlike. Praviloma so se “češnjice” bolje odrezale v dvobojih s kakovostnejšimi moštvi, točke pa so izgubljale pri slabših ekipah. “Vsekakor boli visok domači (0:3) poraz z Radomljami, ki je zagotovo previsok, še bolj pa remiji v gosteh pri Radomljah, Veržeju in Brežicah, kjer bi lahko pobrali vse točke. Res je, da sodimo med najboljše obrambne ekipe v ligi, po napadu pa smo v spodnjem delu. Imeli smo težave z moštvi, ki igrajo na hitre protinapade. Gradimo svoj slog igre in se ne prilagajamo tekmecu. V tej sezoni je ustvarjanje igre pomembneje od rezultata,” poudarja trener Uroš Barut.

Sežanci so v 17. krogih bolje igrali v gosteh, doma pa slabše, saj so v osmih tekmah trikrat zmagali, enkrat remizirali in kar štirikrat izgubili. V pokalu so izločili velenjskega prvoligaša Rudar (3:1) in nato kar namučili državnega prvaka iz Maribora, ki je sicer slavil s 3:0. Po obisku tekem sodi Tabor v zgornjo tretjino lestvice, čeprav se je v zadnjih tekmah jeseni obisk spet zmanjševal.

Najboljša strelca ekipe sta s po štirimi zadetki Saša Gulič (igral je 15 tekem, kar na osmih je vstopil s klopi) in Dino Stančič. Alen Pavić je prispeval tri gole, pet igralcev je zadelo dvakrat, eden pa enkrat. Cherrybox 24 Tabor je dosegel 22, prejel pa 21 zadetkov.

Poleti so domov pripeljali še nekaj igralcev iz domače nogometne šole, skupno pa so število prihodov zaokrožili na osem. Zagotovo je velika osvežitev 18-letni vratar Arian Rener, ki mu je trener Barut dal priložnost v zaostali tekmi sedmega kroga v Brdih, potem pa je od devetega kroga postal standardni prvi vratar črno-rdečih in je zamenjal dolgoletnega čuvaja mreže, veterana Saša Boleta.

V zadnjem delu jeseni so Sežanci imeli več težav s poškodbami in kartoni, na igrišču pa je bilo opazno, ko je izpuhtel začetni zanos, da bi morali z mlajšim delom ekipe dodatno delati. Tabor je imel jeseni velike težave z realizacijo. Ob številnih zgrešenih priložnostih se je poznalo pomanjkanje klasičnega napadalca, velike težave so imeli proti obrambno naravnanim ekipam. “Na srečo imamo širok igralski kader, saj so nas proti koncu sezone redčile poškodbe. V prvi plan so prišli nekateri igralci s klopi, nosilci igre, ki so ob tem morali na klop, pa so to normalno sprejeli, kar pomeni, da je tudi vzdušje v ekipi dobro. Rad bi poudaril, da so menjave na tekmah v veliki večini dodale, kar je bilo od njih pričakovati,” pravi Barut. Sežanci se bodo pozimi osredotočili na iskanje napadalca in srednjega branilca. Pa ne le za pol sezone ampak za daljše obdobje.


Najbolj brano