Nova redarja se že uvajata

Dvema redarjema, ki skrbita za red v divaški, hrpeljsko-kozinski, komenski in sežanski občini, sta se te dni pridružila še dva nova.

Kristjan Pahor in Sašo Udovič sta se včeraj uvajala v delo z 
Gregorjem Gogičem.  Foto: Helena Race
Kristjan Pahor in Sašo Udovič sta se včeraj uvajala v delo z Gregorjem Gogičem.  Foto: Helena Race

SEŽANA > Na sežanskih parkiriščih te dni v redarskih uniformah svoje še sveže znanje iz usposabljanja preverjata Kristjan Pahor in Sašo Udovič. Pri uvajanju v novo delo jima pomaga Gregor Gogič, ki ima v medobčinskem redarstvu šestletne delovne izkušnje, skupaj z redarko Tamaro Ozbič pa bodo lažje kos čedalje številnejšim nalogam.

“To je bilo načrtovano že ob ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva leta 2008,” je povedala vodja te medobčinske službe Silvana Zadel. Poleg tega so leta 2011 s spremembo zakonodaje redarji dobili še dodatne naloge in pooblastila.

Občine Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, ki so ustanoviteljice skupne redarske službe, so kadrovsko okrepitev začele iskati leta 2014, a so takratni razpis zaradi zapletov razveljavile. Na letošnjem so med 50 kandidati izbrale dva, ki sta morala najprej opraviti enajsttedensko usposabljanje, zdaj pa se že uvajata v novo delo na terenu.

Dela vsem štirim ne bo zmanjkalo, saj poleg mirujočega prometa in hitrosti v naseljih, kjer so najbolj opazni in kjer je tudi zaradi njihove prisotnosti v vseh štirih občinah zadnja leta več reda, nadzirajo še odlaganje komunalnih odpadkov, varstvo okolja in opravljajo druge naloge. “Naše delo je delo za ljudi. Z novima okrepitvama bomo lahko prisotni tudi popoldne in vsaj kakšno soboto in nedeljo,” še pravi Zadelova.


Najbolj brano