Oplastova sedmica, po nesreči Škofjoti drevi

Trinajstega kroga prve državne lige v dvoranskem nogometu niso odigrali v celoti. Zaradi petkove prometne nesreče Bronxa bodo Škofjoti tekmo v Mariboru odigrali šele danes. Kobariški Oplast je Ivančni Gorici nasul kar sedem golov.

Oplastov Anže Širok (v rdečem dresu) je v Ivančni Gorici 
trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Foto: Igor Mušič
Oplastov Anže Širok (v rdečem dresu) je v Ivančni Gorici trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Foto: Igor Mušič

KOBARID > Zaradi preložitve tekme Maribor : Bronx so bili konec tedna med Primorci v prvi državni ligi dvoranskega nogometa aktivni le fantje Kobariškega Oplasta, ki so gostovali pri najslabši ekipi lige v Ivančni Gorici. V prvem polčasu so se petkrat sprehodili do gola tekmeca, v drugem pa so se očitno prehitro veselili uspeha in so domačinom dovolili, da bi jih skoraj ujeli (4:5). Dvome o zmagovalcu sta nato razblinila najboljša posameznika tekme, kapetan Jaka Sovdat s svojim drugim in Anže Širok s tretjim golom na tekmi.

Državni prvaki so v Mariboru zaman čakali na Bronx. Del ekspedicije Škofjotov na poti v Maribor zaradi vremenskih razmer doživel prometno nesrečo. Štirje nogometaši Bronxa so se zaradi službenih obveznosti na pot odpravili pozneje od ostalih “V bližini Loma je vozilo naletelo na večjo lužo na cestišču, zato ga je zaneslo v ograjo in nato še v tovornjak. Na srečo so jo vsi štirje potniki odnesli brez resnejših poškodb,” je povedal predsednik kluba Željko Stanič. Fantje so ostali ujeti v pločevini. Ko so jih rešili, so si oddahnili, ker so jo odnesli brez resnih poškodb, a je bilo takoj jasno, da v Maribor ne bodo prišli pravočasno. Ker Škofjoti v Maribor v nobenem primeru ne bi prispeli pravočasno v popoldni zasedbi, se je vodstvo Bronxa z gostitelji in tekmovalno komisijo dogovorilo za preložitev tekme na danes ob 20.30.

Pred pokalnim premorom (v petek bodo četrtfinalne tekme) je na vrhu lestvice Litija s kobariškim nogometašem Borutom Ručno. Zmagala je tudi tokrat. Kobaridce čaka pokalno gostovanje prav v Litiji.

> Prva SFL, 13. krog -Litija : Sevnica 5:3, Siliko : Benedikt 2:4, Ivančna Gorica : Oplast 4:7 (1:5); strelci - 0:1 Sovdat (5), 1:1 Čož (7), 1:2 Kos (10), 1:3 Širok (15), 1:4 Kravanja (15), 1:5 Širok (18), 2:5 Pešec (21), 3:5 Čož (31), 4:5 Ostanek (32), 4:6 Širok (34), 4:7 Sovdat (40); Maribor : Bronx (danes).

Vrstni red - Litija 31, Dobovec 26, Oplast, Bronx21, Maribor 15, Sevnica 12, Benedikt 9, Siliko 8, Ivančna Gorica 3.


Najbolj brano