V Narinu cesta ne bo več lezla v potok

V Narinu gradijo 30 metrov dolg in pet metrov visok podporni zid ob potoku Stržen. S tem bodo podprli cesto, ki ji je grozilo, da se bo zrušila v potok. Dela naj bi zaključili do konca januarja.

Pod potjo v Orešje v Narinu gradijo 30 metrov dolg in do pet 
metrov visok podporni zid, ki bo ustavil pogrezanje ceste .  Foto: Občina Pivka
Pod potjo v Orešje v Narinu gradijo 30 metrov dolg in do pet metrov visok podporni zid, ki bo ustavil pogrezanje ceste .  Foto: Občina Pivka

NARIN > Cesta proti Orešju, delu vasi Narin, je bila široka le tri metre in se je pod težo vozil pogrezala. Grozilo je celo, da bo zdrsnila v potok Stržen. Po njej so lahko vozili le avtomobili, a srečevati se niso mogli.

Zdaj pod cesto gradijo nov podporni zid, visok kar pet metrov, to pa bo omogočilo tudi širitev ceste na 4,5 metra. Za zdaj bodo zgradili 30 metrov zidu na najbolj kritičnem odseku, nadaljevanje pa bo počakalo, je povedal Boris Rebec iz Narina, ki je tudi podžupan občine Pivka.

Zaradi gradnje zidu je cesta v Orešje popolnoma zaprta, a kljub temu lahko vsi domačini po drugih poteh pripeljejo do svojih dvorišč. Dela izvaja podjetje VGP Drava s Ptuja, zaključilo naj bi jih do konca januarja. Občina Pivka bo za gradnjo odštela 33.000 evrov.

S tem bodo v Narinu obnovili in uredili še en del brežin ob potoku Stržen, ki teče skozi vas. Z urejanjem struge potoka so začeli leta 2010 in jo z velikimi kamni tlakovali do središča vasi. Letos poleti so z deli nadaljevali in pred poplavami zaščitili še hiše sredi vasi.

Na začetku vasi pa potok še čaka, da mu utrdijo strugo in preprečijo poplavljanje. Prav tako po obnovi kličeta dva mostova, eden na cesti proti središču vasi, drugi proti Orešju, še pravi Rebec.


Najbolj brano