Trije nosilci odličij

Na nedavnem svetovnem prvenstvu v fudokan karateju v Romuniji je bila slovenska reprezentanca tudi po zaslugi Primorcev zelo uspešna. Odličja so osvojili člana Karate kluba Nakama iz Nove Gorice, Blaž Catelani in Patrik Žnidaršič ter Koprčanka Gloria Švetak.

Slovenska reprezentanca je na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojila pet odličij.
Slovenska reprezentanca je na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojila pet odličij. 

CLUJ > V Romuniji je reprezentanca Fudokan zveze karateja Slovenije odlično sklenila nastope na svetovnem prvenstvu. Tam se je v tradicionalnem karateju, ki ga goji svetovna zveza Fudokan, v vseh kategorijah (od otroških do veteranskih) pomerilo 2000 tekmovalcev iz 43 držav.

Slovenijo, katere selektor je bil novogoriški trener in tekmovalec Blaž Catelani, je zastopala 16-članska reprezentanca, ki je domov prinesla pet odličij. Na tekmovanju odraslih sta v konkurenci starejših članov prvaka v mešanih dvojicah v disciplini en bu postala Blaž Catelani (Nakama Nova Gorica in Gloria Švetak (Fudokan akademija Slovenije Koper). V odločilnih trenutkih sta pokazala več od najbližjih zasledovalcev s Češke. Catelani je ob tem posamično v katah osvojil šesto mesto med starejšimi člani. Prvak je postal Belgijec Florin Pricob. Med mlajšimi članicami je bila Gloria Švetak peta, zmagala pa je domačinka Roxana Stoica.

Med Slovenci sta se z odličji izkazala še borca iz Rač - kadetinja Mihaela Jerinič (druga v Ko-go kumitah) in dvakrat bronasti veteran Zoran Rodič (sport kumite do 90 kg in absolutno)

V članskem delu tekmovanja so največ odličij osvojili Romuni pred Nemci in Poljaki. Slovenija je zasedla 14. mesto.

V otroški konkurenci se je izkazal mlajši deček Nakame Patrik Žnidaršič, ki je v disciplini kihon ippon kumite osvojil srebrno odličje. Med starejšimi dečki je v disciplini jiyu ippon kumite peto mesto osvojič borec Nakame Metod Rot. Najuspešnejše države so bile Romunija, Srbija in Belorusija. Slovenija je bila v razvrstitvi držav z odličji deveta.


Najbolj brano