Koper mora zmagati

Po sobotnem slavju in napredovanju v skupinski del pokala EHF čaka Koprčane drevi ob 19. uri v dvorani Bonifika ligaški obračun s Slovanom, ki ga vodi prav nekdanji trener Kopra Zoran Jovičić.

Po sobotnem slavju in napredovanju v skupinski del pokala 
EHF čaka Koprčane drevi ob 19. uri v dvorani Bonifika ligaški 
obračun s Slovanom, ki ga vodi prav nekdanji trener Kopra 
Zoran Jovičić. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Po sobotnem slavju in napredovanju v skupinski del pokala EHF čaka Koprčane drevi ob 19. uri v dvorani Bonifika ligaški obračun s Slovanom, ki ga vodi prav nekdanji trener Kopra Zoran Jovičić. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V taboru rumeno-modrih vlada po veliki zmagi nad Poljaki prešerno razpoloženje. Rokometaši se pripravljajo na zaključek jesenskega dela državnega prvenstva, ki ga bo prekinilo evropsko rokometno prvenstvo na Hrvaškem.

Za rokometaše Kopra je na vrsti tekma, ki bo imela še dodaten čar in naboj, saj bodo igrali proti ekipi, ki jo vodi njihov nekdanji trener Zoran Jovičić. Potem ko je RD Koper 2013 ekspresno popeljal med prvokategornike, se zdaj v Bonifiko vrača kot še sveži trener ljubljanskega Slovana.

Čeprav je Janez Guček v Koper prišel pred to sezono, se zaveda, da bo tekma za večino njegovih soigralcev še nekoliko bolj posebna. “Nedvomno bosta obe strani toliko bolj motivirani. Zoran je znan kot trener, ki temeljito preuči nasprotnika. Zagotovo bo to, da je z veliko večino naših fantov preživel nekaj uspešnih sezon, zanj prednost. Ampak kakovost je na naši strani in v tekmo gremo z enim ciljem - zmagati,” je povedal Guček. Dodal je še, da so se iz prve tekme s Slovanom veliko naučili: “V Ljubljani bi se skoraj opekli. Zaradi nepotrebnih napak smo izgubili veliko žog, ampak k sreči vseeno zmagali. Sedaj je drugače. Na igrišču smo vedno boljši, napak je iz tekme v tekmo manj.” Zoran Jovičić je doslej na treh tekmah, ki jih je vodil kot trener Slovana, zabeležil eno zmago in dva poraza. Na drugi strani so rumeno-modri na zadnji prvenstveni tekmi izgubili v Mariboru in prvo mesto prepustili Ribnici. V boju za vrh je torej nova domača zmaga obvezna. So pa v četrtek Koprčani dobili svoje nasprotnike v skupinskem delu pokala EHF. V skupini C bodo igrali z nemškim Göppingenom, finskim Cocksom in hrvaškimi Nexe Našicami.


Najbolj brano