Koprski rokometaši dobili tekmece v skupinskem delu pokala EHF

Rokometaši Kopra 2013 so na žrebu skupinskega dela evropskega pokala EHF na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tekmece v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Koprčani po sobotni zmagi nad poljskim tekmecem. Kolikokrat bodo po evropskih tekmah v skupinskem delu pokala 
EHF takole zmagoslavno odzdravljali občinstvu? Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčani po sobotni zmagi nad poljskim tekmecem. Kolikokrat bodo po evropskih tekmah v skupinskem delu pokala EHF takole zmagoslavno odzdravljali občinstvu? Foto: Tomaž Primožič/FPA

DUNAJ > “Žreb je kar zanimiv, tudi kar se tiče logistike. Določena potovanja bodo zahtevna, predvsem imam v mislih Finsko. Verjamem, da bodo nasprotniki v Bonifiko privabili veliko gledalcev. Naloga ekipe je, da se čim bolje odreže in skuša koga tudi premagati. Želimo potrditi, da sodimo med te ekipe oziroma še više,” je po žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze povedal Aljoša Bertok, predsednik RD Koper 2013. Koprska ekipa bo igrala v skupini C, njeni tekmeci pa so nemški Göppingen, finski Cocks in hrvaški Nexe Našice.

Tekme skupinskega dela pokala EHF bodo na sporedu med 10. februarjem in 1. aprilom prihodnje leto. Koper bo najprej gostoval pri finskemu predstavniku, ki je v tretjem krogu izločil Riko Ribnico, prvo domačo tekmo pa bo v svoji Bonifiki igral z Göppingenom, kjer že vrsto let brani slovenski vratar Primož Prošt. Člani hrvaškega Nexeja so Primorec Patrik Leban, Saša Barišić Jaman in Aljaž Lavrič.

V skupini A bodo igrali beloruski SKA Minsk, danski Bjerringbro-Silkeborg, nemški Magdeburg in zmagovalec slovaško-islandskega dvoboja Tatran Prešov - Hafnarfjordur. Skupino B sestavljajo nemški Füchse Berlin, španska Helvetia Anaitasuna, francoski Saint-Raphael in švedski Lugi, skupino D pa francoski Chambery, poljski Azoty-Pulawy, španski Granollers in švicarski Wacker Thun.

Rokometaš Kopra Aleks Vlah je po žrebu povedal “Žreb je za nas kar ugoden, saj se lahko borimo z vsako ekipo. Sicer smo si želeli kakšno še bolj zvezdniško moštvo. Težko je govoriti o pričakovanjih. Zame bo to prva izkušnja z nastopanjem v skupinskem delu kakšnega od evropskih pokalov. Na vsaki tekmi pričakujemo nabito polno dvorano Bonifika.”

Pomočnik trenerja Vanja Kralj pa je dodal: “Skupina ni tako atraktivna, je pa zelo zanimiva, saj se bomo pomerili z ekipami, ki jim bomo lahko konkurenčni. Sicer je nedvomno Goppingen favorit v tej skupini, a niti mi nismo brez možnosti. Nemški klub poznamo dobro, ne nazadnje je tudi Jure Vran tam branil. Tekma s Hrvati bo vsekakor zanimiva in napeta. Finski klub smo videli v dvoboju z Ribnico, kjer so sicer napredovali, vendar neke pretirane razlike ni bilo.”


Najbolj brano