Bosna lahek zalogaj

Koprski košarkarski projekt ostaja na vrhu drugoligaškega regionalnega tekmovanja. Primorska je namreč v Sarajevu prepričljivo premagala košarkarje Bosne.

Alen Hodžić Foto: KK Primorska
Alen Hodžić Foto: KK Primorska

SARAJEVO > Tekma 7. kroga druge divizije lige ABA med Bosno in Sixt Primorsko se je končala z izidom 57:80.

Bosni so gostje dovolili le eno vodstvo, pa še to povsem na začetku, ko je Draško Knežević dosegel prvi koš na tekmi. Koprska ekipa je odgovorila z delnim izidom 10:2 in takoj postavila stvari na svoje mesto. A se domači še niso predali, z delnim izidom 9:4 so še ujeli priključek (11:14), nato pa so izbranci Jurice Golemca dali v višjo prestavo in nadigrali tekmece.

V 17. minuti so vodili z 18 točkami prednosti, v 30. je bilo že +23 za goste in tekma je bila odločena. Kljub temu gostje niso popuščali in sredi zadnje četrtine povedli tudi za 30 točk (74:44). Tokrat sta bila v ospredju igralca, ki v letošnjem prvenstvu nista med najbolj opaženimi košarkarji, kar seveda širi nabor koprskih adutov. Najboljša strelca sta bila Gezim Morina in Alen Hodžić, oba s po 15 točkami. Primorska ima v regionalnem tekmovanju zdaj šest zmag in en poraz.


Najbolj brano