Cerkljani najboljši organizatorji

S svečano podelitvijo priznanj se je konec tedna v Ajdovščini iztekla sezona slovenskega pokala gorskih kolesarjev v enduru. Nagrado za najboljšega organizatorja tekme je prejelo cerkljansko društvo Pedal.

Najboljši v slovenskem pokalu letos. V rumenem je tretjeuvrščeni Ajdovec Sebastjan Stres. Foto: Igor Mušič
Najboljši v slovenskem pokalu letos. V rumenem je tretjeuvrščeni Ajdovec Sebastjan Stres. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Zaključno prireditev sta gostila domače društvo Kamplc enduro in Hiša mladih. Primorci so se letos dobro odrezali na tekmovalnem in organizacijskem področju.

Slovenski pokal, na katerem lahko nastopajo tudi kolesarji iz sosednjih držav, je letos osvojil Korošec Vid Peršak. Na zmagovalne stopničke sta stopila še Avstrijec Gerd Skant in član domačega Kamplc Racing teama Sebastjan Stres, ki je po podelitvi priznanja povedal: “Boj je bil kar trd, ker me je na eni dirki ustavila poškodba. Na srečo sem dobro vozil na domači tekmi, kjer sem bil drugi, kar mi je prineslo uvrstitev na zmagovalne stopničke. V novi sezoni se bom skušal pripraviti tudi za nastop na dirki svetovne serije na avstrijskem Koroškem. Koliko bo uresničenega, bo odvisno tudi od tega, ali bom ob službi in mladi družini lahko dovolj treniral.”

Dodati velja, da je do minule sezone Sebastjan s prostovoljci iz Kamplca desetletje skrbel za gorsko kolesarski park na Javorniku, letos pa je park prevzelo šempetrsko društvo Deš Fleš.

Priznanje za skupno peto mesto je prejel še en član Kamplca, Davor Kacin. Ekipni pokal je osvojil avstrijski Team Dorong. Drugo mesto je zasedel Kamplc Racing team, tretje pa domžalska energija. Med ženskami so vrh zasedle tujke, zmagala pa je Italijanka Giulia Albanese.

Prireditelji slovenskega pokala so ocenjevali tudi organizatorje. Najvišje ocene za izvedbo dirke je prejelo ŠD Pedal iz Cerknega, prevzel pa ga je eden najzaslužnejših organizatorjev Andrej Kovačič, ki je zagotovil, da se Cerkljani na lovorikah ne bodo ustavili: “Gotovo bomo tudi v novi sezoni organizirali klasični letni gorsko kolesarski spust. Po dveh letih bomo skušali konec marca na smučišču spet izpeljati kolesarski spust po snegu - če bo le zima dovolj dobra. Po petih sezonah organiziranja endura, ki je nekoliko zahtevnejši zalogaj,bomo morda naredili enoletni premor. O tem se še nismo dokončno odločili.”

Letos so bile primorske postaje slovenskega pokala še v Ajdovščini, Trstu, Gorici in na Matajurju.


Najbolj brano