Bo v Luko za božič prišel Andrej Božič?

“Da, bili so pogovori. A na način, kot se iskanja uprave loteva ta nadzorni svet Luke Koper, ne bi pristal,” pravi Ivan Novak, nekdanji direktor slovenskega predstavništva avstrijskega železniškega prevoznika RCC. Novak ni edini med menedžerji iz logistike, ki je zavrnil ponudbo. Po poročanju Planeta TV pa naj bi vodenje Luke prevzel Andrej Božič, nekdanji generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Iz Steklarne Hrastnik so za PN sinoči sporočili, da Andrej 
Božič ni v nobenem formalnem postopku za funkcijo v upravi 
Luke Koper. Foto: Leo Caharija
Iz Steklarne Hrastnik so za PN sinoči sporočili, da Andrej Božič ni v nobenem formalnem postopku za funkcijo v upravi Luke Koper. Foto: Leo Caharija

KOPER > Nekateri nadzorniki Luke v navezi z vrhom SDH že nekaj časa iščejo kandidate za novo upravo Luke Koper, saj že javno napovedujejo, da bodo upravo, ki jo vodijo Drago Matić, Andraž Novak in Irena Vincek, odpoklicali. Skupščina delničarjev na čelu z državnim delničarjem SDH bo 28. decembra izglasovala nezaupnico upravi, že naslednji dan pa bo o odpoklicu uprave skoraj zagotovo odločil nadzorni svet. “Iskanje kandidatov po raznih kuloarjih ni način. Sploh pa je napaka, da nadzorni svet menja sedanjo upravo, ki ima tako dobre rezultate. V normalnih razmerah bi bilo povabilo v vrh Luke čast in priložnost za menedžerja, da bi lahko izkoristil svoje izkušnje in znanje, na takšen način pa ne. To ni prava pot ne za Luko ne za lastnika,” ocenjuje Ivan Novak, ki po odhodu iz RCC sodeluje s tujim logistom in je prokurist v Gozdarstvu Grča v lasti GH Holdinga.

V javnosti se za vrh Luke v zadnjem času omenja več imen, denimo direktor Ferspeda Metod Podkrižnik, direktor Teša Arman Koritnik, pa generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, ki pa je to že večkrat zanikal. Da bi bil med kandidati, zanika tudi državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. Včeraj je Planet TV razkril, da naj bi mesto Draga Matića v Luki zasedel Andrej Božič, ki zdaj v Steklarni Hrastnik skrbi za prevzeme in združevanja, prej pa je bil njen generalni direktor, ki je podjetje saniral. Pred leti je tudi za krajši čas vodil Drogo.

Iz Steklarne Hrastnik so za PN sinoči sporočili, da Andrej Božič ni v nobenem formalnem postopku za funkcijo v upravi Luke Koper, špekulacij pa ne komentirajo.


Najbolj brano