Mezgec hiter v blatu

Kolesarski klub Izvir Vipava je četrtič priredil dirko slovenskega zimskega pokala v ciklokrosu, na kateri je bil najhitrejši profesionalec moštva Orica Scott Luka Mezgec.

V Vipavi je bil najhitrejši Luka Mezgec. Foto: Prijavim.se
V Vipavi je bil najhitrejši Luka Mezgec. Foto: Prijavim.se

VIPAVA > Po progi, speljani v dvokilometrskih krogih v okolici vojašnice v Vipavi, se je pognalo 66 rekreativcev, veteranov in otrok, pa tudi nekaj profesionalcev. Konkurenco je popestrila še skupina Italijanov. Na svoj rojstni dan je prišel še cestni profesionalec iz bližnjih Budanj, Kristijan Koren (Cannondale Drapac), ki pa je bolj treniral kot dirkal. V dokaj neprijaznih deževnih in blatnih razmerah se je najbolje znašel kranjski cestni kolesarski profesionalec, a tudi državni prvak v krosu, Luka Mezgec (Orica Scott), ki je v finišu ugnal (skoraj) domačega aduta Mateja Kravosa s Ceste pri Ajdovščini (Tuš team). Bron si je priboril slovenski član avstrijskega Amplatza Rok Korošec (BMC Amtplatz).

“Videl sem, da Kravos tekem v ciklokrosu ni slučajno zmagoval. V predzadnjem krogu sem tempo zvišal na 90 odstotkov svojih zmogljivosti, a se me je še vedno držal. Šele v zadnjem krogu mi je le uspelo priti v vodstvo,” je dirko komentiral Mezgec.

Ostali najboljši po kategorijah, mladinci: 1. Daniel Skerlj (It); 2. Anže Skok (iz Idrije, Rog); kadetinje: 1. Ilenia Lazzaro (It), 2. Meta Špacapan (Brda); st. deklice: 1. Neja Kalan (Kr), 2. Nuša Moroz (Sloga 1902 Idrija); st. dečki: 1. Jure Rus (SportR.si Črni vrh nad Idrijo); nad 40: 1. Matej Dakskobler (Pantal Solkan).

V skupnem seštevku po petih ciklokrosih vodi Kravos, v pokalnem sporedu pa sta še dirki v Šenčurju in v Orehovljah pri Mirnu.

Kravosu se je dolgo nasmihala zmaga, vendar je v zadnjem krogu z ramo zadel v kovinski steber in izgubil prednost. Že prej je imel smolo z okvaro kolesa član novogoriškega moštva Meblo Jogi Kult Solkan Primož Obal, ki je končal na petem mestu. Primorski kolesarji so bili med najboljšimi tudi v mlajših in veteranskih kategorijah.


Najbolj brano