Zabiče namučile vodilne

Tekmovanje v prvem delu balinarske superlige se počasi izteka. Vodi še naprej novogoriški Agrochem, drugo mesto pa si delijo kar tri moštva.

Agrochemov Gašper Povh je v igri v krog nadigral člana Zabič 
Igorja Širclja.  Foto: Simon Maljevac
Agrochemov Gašper Povh je v igri v krog nadigral člana Zabič Igorja Širclja.  Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA > Edini neporaženi ostajajo balinarji Agrochema, ki pa so se moral za peto zmago pošteno potruditi. Izkušeno moštvo Zabič je po uspešnih nastopih mladega domačega dvojca Matej Povh in Gašper Povh v hitrostnem zbijanju ter zmagi Mitje Petriča v natančnem zbijanju zaostajalo že s 4:10, a se ni predalo. Natančni Dinko Beaković ter David in Igor Šircelj so zaostanek hitro znižali, v zadnjem delu dvoboja pa sta si moštvi razdelili izkupiček. To je bilo dovolj za minimalno zmago Novogoričanov, ki so tako ohranili tri točke naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

Uspešno soboto so imela tudi preostala tri moštva iz zgornjega dela lestvice. Škofjeločani so se v Sežani pomerili s Hrastom, ki si je že v uvodnem delu tekme nakopal precejšen zaostanek, a sta ga Marko Švara in Borut Margon z zmagama v “brzincu” vrnila v igro. Sledila je nova serija točk aktualnih prvakov, pri katerih je bil najbolj razpoložen Uroš Vehar, svoje pa so dodali tudi Simon Možina, Damjan Sofronievski in Tadej Premru, tako da Kobjeglavci v končnici tekme niso imeli možnosti za preobrat.

Skozi sezono še naprej uspešno plovejo Portorožani, ki so v dvorani na Belem Križu gostili zadnjeuvrščene Postojnčane in v zanimivem dvoboju zmagali. Najbolj sta se v hitrostnem zbijanju izkazala Dejan Korošec (40 točk) in Marko Škerjanc (38), ki sta izničila začetno prednost Postojnčanov. Ti so nazadnje vodili po zmagi Borisa Borovine v natančnem zbijanju, druga polovica sobotnega obračuna pa je nato minila povsem v znamenju domače zasedbe.

Še najlažje delo so imeli krimovci, ki so na dvoboju z gosti iz Sežane po začetnem vodstvu z 8:0 vseskozi nadzirali položaj. Mladi ljubljanski dvojec Erik Čeh-Žan Sodec je ves dvoboj pridno zbiral točke, medtem ko je pri Skali nekaj več pokazal le avstralski reprezentant Danijel Samsa, kar pa je bilo premalo za skupni uspeh.

Superliga, 6. krog - Aikea Antena : Postojna 16:10, Agrochem : Zabiče 14:12, Krim : Skala 18:8, Hrast : Trata 8 :18.

Vrstni red: Agrochem 11, Trata, Aikea Antena in Krim 8, Zabiče 6, Skala 4, Hrast 3, Postojna brez točke.


Najbolj brano