Z novim lastnikom je v podjetju Gostol-Gopan zavel nov veter

V podjetju Gostol-Gopan, ki se uvršča med največje in najboljše svetovne ponudnike celovitih rešitev za sodobne industrijske pekarne, so 70. letnico delovanja izkoristili za predstavitev ambicioznih ciljev, ki jih ima z družbo nov lastnik, italijanska družba Tecnopool.

Novi lastniki in vodstvo družbe Gostol-Gopan imajo  ambiciozne načrte, zato iščejo tudi nove strokovne sodelavce. Foto: Nace Novak
Novi lastniki in vodstvo družbe Gostol-Gopan imajo ambiciozne načrte, zato iščejo tudi nove strokovne sodelavce. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Po desetih letih približno enakih rezultatov bo podjetje letošnje leto zaključilo s 16-odstotno rastjo prihodkov. Odpiramo nove trge, iščemo sinergije, vlagamo, plače smo letos popravili za pet odstotkov, začeli smo z nagrajevanjem, izplačali bomo tudi trinajsto plačo,” je o novem zagonu v podjetju Gostol-Gopan po tem, ko ga je pred enim letom prevzel nov lastnik, italijanska družba Tecnopool, povedal novi direktor Fabrizio Korošec.

Ideja novega lastnika je izkoristiti sinergije med obema družbama, zagotoviti večjo konkurenčnost podjetja in njegove proizvode preusmeriti na svetovni trg.

Ko so prevzeli podjetje, je bilo v njem zaposlenih 210 ljudi, zdaj pa jih je že 240 in pri tem se ne nameravajo ustaviti. Proizvodnjo nameravajo povečati s povečanjem proizvodnih zmogljivosti v Lukavcu v Bosni in Hercegovini, pa tudi z modernizacijo in avtomatizacijo strojev v Novi Gorici, kjer je predviden tudi testno-promocijski center.

“Ta bo izredno važen zato, da bomo lahko kupcem na naši lokaciji pokazali, kako lahko izdelujemo njihov izdelek, in da bodo lahko to testiral skupaj z nami,” je še povedal Korošec in dodal, da naj bi v izgradnjo vložili 1,5 milijona evrov, skupaj z naložbo v Lukavcu pa 2,5 milijona evrov. Testno-promocijski center naj bi zaživel prihodnje poletje, v letu 2018 pa nameravajo prodajo povečati za 20 odstotkov.

“Kakovost zaposlenih v družbi, njihovo znanje me je prijetno presenetilo. Ta know-how je treba izkoristit za tehnološke inovacije. Na tem delamo,” je povedal lastnik družbe Tecnopool in Gostol-Gopan Leopoldo Lago in poudaril sinergijske učinke po vsem svetu razširjene mreže družbe Tecnopool in produktov družbe Gostol-Gopan.

Direktor Fabrizio Korošec je omenil, da je eden od izzivov novega vodstva tudi, kako izboljšati izkoriščenost obstoječih proizvodnih kapacitet in odpraviti nihanja pri povpraševanju, med novimi trgi, na katere ciljajo, pa je omenil Azijo in Južno Ameriko, še bolj pa nameravajo svojo prisotnost okrepiti na trgih ZDA in zahodne Evrope.

Ob jubileju so poklonili 7000 evrov šempetrski bolnišnici za posodobitev opreme na oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori.


Najbolj brano