Z obrambo in protinapadi

Rokometaši Kopra bodo drevi ob 19. uri doma lovili zaostanek petih zadetkov s prve tekme. Poljska Gwardia je na prvi tekmi slavila s 30:25, skupni zmagovalec pa bo napredoval v skupinski del pokala EHF.

Aleks Vlah (z žogo) ima načrt za uspeh proti Poljakom. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Aleks Vlah (z žogo) ima načrt za uspeh proti Poljakom. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Dvoboj, ki bo nekomu prinesel šest dodatnih tekem v Evropi, bo epilog dobil danes. Rumeno-modri so si na prvi tekmi ob vnovični toplo-hladni igri pridelali pet golov minusa. Kljub zmagi Poljakov rezultat ne razkriva vsega, saj so tudi Primorci imeli svoje možnosti. Nekajkrat so pošteno dihali Opolam za ovratnik, a so jih napake stale boljšega izhodišča po prvi tekmi. Popravni izpit jih čaka drevi. Igralci in klubsko vodstvo upajo, da se bodo skupaj z navijači veselili uvrstitve v skupinski del pokala EHF.

“Želimo si polne Bonifike in glasnega navijanja. Motivirani smo, saj vemo, kaj nam prinaša zmaga z več kot petimi zadetki razlike. Če bomo napredovali v Evropi, bi tudi slabša rezultata z dveh zadnjih tekem hitreje šla v pozabo,” pred tekmo sezone optimistično razmišlja Aleks Vlah.

Letošnja sezona je za Koper dokaj turbulentna. Rezultati so dobri, igra precej niha. Dejstvo pa je, da koprski mladeniči počasi že dojemajo ideje vrhunskega stratega Veselina Vujovića. Pred povratnim obračunom s Poljaki vedo, na kaj morajo biti najbolj pozorni. “Trener nas je opozoril predvsem na naše napake. Vemo, da na prvi tekmi nismo igrali, tako kot znamo. Dobra obramba prinaša hitre protinapade in lahke zadetke,” je povedal na zadnji prvenstveni tekmi najbolje razpoloženi rokometaš Kopra Adam Bratkovič. Dodal je, da se z orožji gostov ne ubadajo preveč. “Iz prvega obračuna sicer poznamo nekaj njihovih posameznikov, a se s tem ne obremenjujemo. Vemo, kaj moramo narediti za zmago. Nekaj naših nosilcev igre je poškodovanih, a o tem je nesmiselno razpredati. Igrali bomo tudi zanje in jim skušali priboriti še kakšno tekmo v Evropi.”


Najbolj brano