Drsališče na Titovem trgu bodo odprli 1. decembra

V teh dneh na Titovem trgu postavljajo pod za več kot 300 kvadratnih metrov veliko drsališče, ki ga bodo s prireditvijo ob simboličnem vstopu v Magični december odprli prihodnji petek, 1. decembra, ob 17. uri.

Na Titovem trgu v teh dneh postavljajo pod za več kot 300 
kvadratnih metrov veliko drsališče. Foto: Ilona Dolenc
Na Titovem trgu v teh dneh postavljajo pod za več kot 300 kvadratnih metrov veliko drsališče. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Po lanskoletnem uspešnem zagonu drsališča na Titovem trgu se krajanom in obiskovalcem Kopra tudi letos obeta veselodecembrska zabava na ledeni ploščadi in ob njej. Tudi letos bo za vstop na drsališče treba odšteti evro, prav toliko pa bo stala tudi izposoja drsalk. Otroci do 6. leta v spremstvu odrasle osebe bodo lahko drsali brezplačno. Drsališče bo obratovalo vsak dan med 10. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa med 10. in 22. uro. Mestna občina Koper je tudi letos ponudila vsem osnovnim šolam v občini brezplačno drsanje v dopoldanskem času, več kot polovica se je povabilu že odzvala, tako bo tudi letos v drsanju uživalo več kot 1500 učencev druge triade.

V Turistični organizaciji Koper poleg tega obljubljajo tudi praznično gostinsko ponudbo in bogat vsakodnevni spremljevalni program, ki bo občinstvu na voljo brezplačno. Pod skupnim naslovom Magični december se bodo v mestnem jedru in na podeželju zvrstili številni pevski in plesni nastopi, koncerti, predstave in drugi praznični dogodki. Miklavž bo razveselil otroke 6. decembra ob odprtju Miklavževega sejma (ta bo letos na promenadi med kavarno Triglav in čajnico Vanilla), Božiček bo v Koper prispel 23. decembra, ko bo na predbožičnem koncertu nastopila Alya, dedek Mraza pa 30. decembra, ko bo silvestrovanje za otroke popestril nastop skupine BQL.

Magični december bo med drugim prinesel še koncert Siddharte v športni dvorani OŠ Koper 16. decembra, Caprisov božični koncert 22. decembra v Areni Bonifika, na katerem bo nastopil hrvaški pevec Gibonni, in tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Marezige 26. decembra. 31. decembra bo v Taverni, kot običajno, prireditev S Koprom v novo leto 2018.


Najbolj brano