Mlinotest je peti

Z nedeljsko večerno tekmo v Ajdovščini, kjer je Mlinotest v finišu zapravil vodstvo proti Zagorjankam, se je končala prva tretjina ženskega rokometnega državnega prvenstva. Ajdovke kot najboljše Primorke prezimujejo na petem mestu, prispevale pa bodo tudi dve reprezentantki.

Mlinotest bo v reprezentanci prispeval članico Tjašo Rudman 
in mladinko Nušo Fegic (z žogo).  Foto: Igor Mušič
Mlinotest bo v reprezentanci prispeval članico Tjašo Rudman in mladinko Nušo Fegic (z žogo).  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V ta čas najbolj kakovostnem ženskem rokometnem kraju na Primorskem so si želeli v reprezentančni premor, ki bo trajal do 20. januarja, stopiti kot del vodilne četverice, a so si dekleta iz mesta burje v zadnjih desetih minutah derbija vrha z Zagorjem zapravila prigarano minimalno vodstvo. Po prvi tretjini prvenstva tako vodijo Zagorjanke pred Krimom, ki ima točko in tekmo manj. Kakovostno letos izstopa še tretjeuvrščena novomeška Krka, kjer pomembne vloge igrata Koprčanka Veronika Leški in Ajdovka Dominika Mrmolja.

V boju za četrto mesto in za vstop v evropske pokale je kar gneča. Najboljše Celjanke in zasledovalke Ajdovke loči le boljša razlika v zadetkih, Žalčanke pa zaostajajo za točko.

Preostala primorska predstavnika najdemo v spodnjem delu lestvice. Po nepričakovani zmagi v primorskem derbiju je žarek upanja posvetil v Hrpelje, kjer se je Jadran Bluemarine otresel zadnjega mesta, koprski Žurd pa je pred zimo dobil opozorilo, da na sedmem mestu ni v povsem varnih vodah.

Odslej bo pozornost ljubiteljev ženskega rokometa usmerjena k reprezentancam - predvsem k članski, v katero so bile poklicane tudi članica Mlinotesta Tjaša Rudman, Izolanka Polona Barič (Krim) in Šempetrka Teja Ferfolja (Roman). V podporni ekipi bo še ajdovski maser Matej Ličen.

Dekleta selektorja Uroša Bregarja se bodo od petka do nedelje uigravala na pripravljalnem turnirju v Parizu. Po tem bo po kar dvanajstih sušnih letih na vrsti peti slovenski nastop na SP, ki se bo začel 2. decembra. Selektor je pomladil ekipo s ciljem, da pripravi selekcijo za naskok na olimpijske igre v Tokiu. Na SP v nemškem Trieru v predtekmovalni skupini Slovenke najprej čaka Francija, sledile pa bodo tekme z Romunijo, Angolo, Paragvajem in Španijo.

Med reprezentančnim premorom se bodo zbrale tudi najboljše slovenske mladinke, med katerimi bo tudi Ajdovka Nuša Fegic, ki je že nepogrešljiva prvoligaška igralka.


Najbolj brano