V kombiju vozil 30 prebežnikov

Včeraj ponoči so ljutomerski policisti na območju Razkrižja ustavili kombi peugeot boxer, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan. Med pregledom vozila so v tovornem delu našli kar 30 prebežnikov, in sicer državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije.

 Foto: PU Murska Sobota
Foto: PU Murska Sobota

RAZKRIŽJE > Med njimi so bile tudi ženske, ena od teh noseča, otroci in dojenček. Pri sebi niso imeli nobenih dokumentov, nosečnico so odpeljali v bolnišnico na pregled, ostalim pa nudili zdravniško pomoč. Vsi tujci so prosili za azil, voznika kombija pa so policisti pridržali do zaslišanja pri preiskovalnem sodniku. Proti njemu so zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja spisali kazensko ovadbo.

Že pred dnevi so v neposredni bližini ustavili tudi vozilo z italijanskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 40-letni romunski državljan. Prevažal je 12 državljanov Afganistana in državljana Indije. Po končanih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, Romun pa je končal v priporu. Dogajanje na področju ilegalnih migracij v zadnjem času kaže, da ubirajo tihotapci nove poti, vse več pa je prevozov v tovornih kombijih.


Najbolj brano