Klaut je iz komisije odstopil iz osebnih razlogov

Simon Klaut ni več član komisije za investicije in dezinvesticije nadzornega sveta družbe Hit. Vanjo je bil imenovan na zadnji seji nadzornega sveta. Iz osebnih razlogov pa je iz nje izstopil že nekaj dni kasneje.

Novega člana komisije naj bi nadzorni svet Hita imenoval v 
četrtek, ko bo razpravljal tudi o poslovanju, načrtih in revizijah 
nekaterih naložb.  Foto: Leo Caharija
Novega člana komisije naj bi nadzorni svet Hita imenoval v četrtek, ko bo razpravljal tudi o poslovanju, načrtih in revizijah nekaterih naložb.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Nekdanji vodja kabineta novogoriškega župana Simon Klaut, ki je to delovno mesto zapustil zaradi očitkov, da pri razpisu za neprofitno stanovanje ni navedel celotnega premoženja, zaradi česar je bil maja 2015 tudi pogojno obsojen na osemmesečno zaporno kazen zaradi goljufije, je z mesta člana komisije za investicije in dezinvesticije odstopil že kmalu po izvolitvi. Kot je pojasnil predsednik nadzornega sveta družbe Hit Marjan Pintar, je Klaut odstopno izjavo podal 28. oktobra, odstopil pa je iz osebnih razlogov.

Nadzorni svet se bo z njegovim odstopom uradno seznanil ta teden, na svoji redni seji, ki bo v četrtek, 16. novembra. Na vprašanje, kdaj nameravajo nadzorniki imenovati novega člana komisije, je Pintar odgovoril, da je odločitev v pristojnosti članov nadzornega sveta.

Naloga komisije je strokovna presoja dokumentacije in postopkov za investicije ali dezinvesticije ter poročanje nadzornemu svetu. Ugotovitve komisije služijo kot podlaga za odločanje nadzornemu svetu. V letu 2016 se je komisija sestala na petih sejah. Pintar je pojasnil še, da sta predstavnika nadzornega sveta v komisiji Blaž Aldžić Matiš in Vasja Medvešček, ki komisiji predseduje, in da bo o tem, kdo bi lahko zapolnil izpraznjeno mesto, najverjetneje tekla diskusija na četrtkovi seji. Na njej bodo med drugim obravnavali tudi oceno poslovanja družbe Hit za obdobje januar - oktober 2017, plan poslovanja družbe in skupine Hit za leto 2018 ter povzetek poročil notranje revizije na projektih Pulse Arena, IZC Korona in Hotel Mond.


Najbolj brano