Cesta bo lepša in varnejša

Koprski Grafist obnavlja tako izolsko Prešernovo cesto kot bencinski servis ob njej, in sicer tistega, ki je bliže industrijski coni. Bencinski servis bodo spet odprli v drugi polovici decembra, do konca leta pa bodo sklenili prvo etapo obnove Prešernove ceste.

Po   cesti je mogoče voziti le v  smeri od avtokampa  proti Kajuhovi ulici. Foto: Mirjana Cerin
Po cesti je mogoče voziti le v smeri od avtokampa proti Kajuhovi ulici. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Na Prešernovi cesti vse od sredine prejšnjega meseca obnavljajo cestišče na odseku med Avtokampom Jadranka in Kajuhovo ulico. Za 278.808 evrov bodo uredili tudi meteorno kanalizacijo in zgradili pločnik na južni strani ceste, torej od krožišča pri avtokampu do povezovalne ceste proti Delmarju.

Sočasno Rižanski vodovod in Telekom menjujeta dotrajan vodovod in kabelsko instalacijo.

Bencinskega servisa ne bodo povečali

Podjetje OMV Slovenija obnavlja bencinski servis. Čeprav ga ne bodo povečali, posodabljajo tako tehnologijo goriv kot preurejajo trgovino in bar. Koliko jih bo vse to stalo, “zaradi spoštovanja korporativne politike OMV” ne razkrivajo. Pravijo le, da dela potekajo po najnovejših standardih Skupine OMV.

Za voznike so predvideli štiri točilna mesta za klasična pogonska goriva in avtopralnico, ki bo imela po novem dve mesti za oskrbo vozil s samopostrežnima sesalnikoma. Bencinski servis bo odprt od 6. do 22. ure.

Tudi kolesarska in peš pot

In kdaj se bo občina lotila druge etape urejanja Prešernove ceste, s katero snujejo kolesarsko in peš pot? “Razpis za izbiro izvajalca za drugo etapo bomo objavili še letos,” odgovarjajo v občinski upravi. V nadaljevanju del bodo na severni strani ceste uredili novo kolesarsko stezo za dvosmerni promet ter sprehajalno pot oziroma promenado. Namestili bodo dodatno urbano opremo, koše za smeti in klopi ter javno razsvetljavo. Ob promenadi bodo poskrbeli za hortikulturno ureditev in zasadili drevored pinij, grmovnice ter nizko rastoče oleandre.

V občini pravijo še, da predstavlja ureditev te ceste enega od ukrepov celostne prometne občinske strategije na področju hoje in kolesarjenja. MC


Najbolj brano