Vzrok smrti pešca, ki ga je povozil Cetinski, bo pojasnila obdukcija

Na Hrvaškem močno odmeva nesreča, ki se je v petek zgodaj popoldne zgodila v Rovinju, v ozki Pusti ulici. Znani hrvaški pevec Tony Cetinski je s svojim mercedesom povozil 62-letnega moškega. Hrvaška javnost z velikim zanimanjem pričakuje rezultate obdukcije, ki bo razkrila vzrok smrti 62-letnika. Cetinski, ki je zaradi nesreče pretresen in v šoku, je namreč povedal, da je moški že ležal na ulici in da ga ni videl. Po poročanju 24.sata je Cetinski z mercedesom pešca vlekel še približno dva metra.

Prizorišče tragične nesreče v Rovinju Foto: 24.SATA
Prizorišče tragične nesreče v Rovinju Foto: 24.SATA

ROVINJ >S puljske policijske uprave so v soboto sporočili le skope informacije o nesreči, v kateri je v Pusti ulici v Rovinju umrl 62-letni moški. Policisti in državni tožilec so opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je 48-letni voznik z mercedesom v ostrem nepreglednem ovinku prevozil 62-letnega moškega. Njegovo truplo so odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer na oddelku za patologijo opravljajo obdukcijo. Morda bo že danes znano, ali je moški umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel, ko ga je povozil voznik mercedesa, ali pa je umrl že prej.

Izvedenec prometne stroke pa bo pregledal mercedes, ki ga je vozil Tony Cetinski. Po poškodbah na avtomobilu bo možno ugotoviti, ali držijo navedbe, da je 62-letnik ležal na ulici, ko se je po njej pripeljal pevec s svojim mercedesom. Policisti so potrdili, da Cetinski ni vozil pod vplivom alkohola. Izvedenec pa bo najverjetneje lahko ugotovil, ali bi Cetinski med vožnjo lahko opazil moškega, ki naj bi ležal na ulici, in pravočasno ustavil. Po poročanju 24.sata naj bi Cetinski s podvozjem mercedesa pešca po cesti vlekel približno dva dva metra.

Precej prahu je konec tedna na Hrvaškem dvignil videoposnetek vožnje Cetinskega, ki skupaj z voditeljico zabavne oddaje hitro vozi prav po Pusti ulici. Eden od hrvaških prometnih strokovnjakov je za medije dejal, da bi priljubljenega pevca morala policija že takrat kaznovati zaradi kršenja prometnih predpisov in mu vzeti vozniško dovoljenje.

Pevčeva odvetnica Gordana Grubeša pa je v pisnem odzivu medijem pojasnila, da je posnetek nastal marca za oddajo Star in the Car in da je Cetinski omenjeno vožnjo izvedel v kontroliranih varnostnih razmerah. Zatrdila je, da omenjena vožnja ne more biti noben dokaz za vožnjo v nasprotju s prometnimi predpisi. Dodala je še, da so se policisti na ogledu prepričali, da ostrina ovinka in širina ulice ne dopuščata hitre in nevarne vožnje. Cetinski moškega na tleh ulice ni mogel videti, po njenih besedah gre za splet nesrečnih in tragičnih okoliščin.

Odvetnica je še pojasnila, da je bil petkov dan za Cetinskega najtežji in najbolj žalosten dan v življenju ter da je še vedno v šoku. Prek odvetnice je pevec izrekel sožalje družini pokojnega.

Po pripovedovanju domačinov je bil pred nesrečo pokojni 62-letnik v gostinskem lokalu tik ob ulici oziroma neposredno ob prizorišču tragične nesreče. SP


Najbolj brano