Ali tanki v Pivki kradejo pozornost voznikov?

Ker vozniki gledajo tanke, razstavljene ob cesti pri vojašnici v Pivki, spregledajo avtomobile pred sabo, ki zavijajo levo proti Veliki Pristavi, in trčijo vanje. Da bi to preprečili, bi morali urediti zavijalni pas, ali umakniti tanke, predlaga pivški občinski svetnik Boris Rebec.

 Policija ne opaža, da bi razstavljeni tanki res motili voznike, ki 
naj bi se zato zaletavali.   Foto: Helena Race
Policija ne opaža, da bi razstavljeni tanki res motili voznike, ki naj bi se zato zaletavali.  Foto: Helena Race

PIVKA > Nesreče, ki naj bi bile posledica nezbranosti voznikov, ker gledajo ob cesti razstavljene tanke, se na sreči končujejo le z zvito pločevino. A vseeno bi jih z ureditvijo zavijalnega pasu ali odstranitvijo motečih razstavnih eksponatov lahko preprečili, meni Boris Rebec, ki je na to pred časom opozoril na seji občinskega sveta. V občinski upravi so mu odgovorili, da bodo proučili podatke o številu nesreč in če jih je res veliko, zadevo predali direkciji za infrastrukturo, saj je cesta mimo pivške vojašnice državna.

A kot kažejo podatki policije, število zabeleženih nesreč le ni tako veliko. Na križišča za Veliko Pristavo so letos obravnavali eno nesrečo, lani nobene, v dveh letih pred tem pa še dve nesreči. Vzrok za dve je bila napačna stran oziroma smer vožnje, za eno pa naletno trčenje. “Ob cesti je zunaj območja vojašnice razstavljen en eksponat tanka s turistično tablo, na območju vojašnice pa še trije tanki v neposredni bližini žičnate ograje, ki so od cestišča oddaljeni približno 20 do 50 metrov. Po naši oceni eksponati ne vplivajo na varnost cestnega prometa. Križišče za Veliko Pristavo pa je pregledno in pravilno označeno,” pravijo na Policijski postaji Postojna.

Da bi bili tanki, ki so last Vojaškega muzeja Slovenske vojske, krivi za prometne nesreče, ne vedo niti v Vojašnici Stanislava Požarja v Pivki. “Do zdaj nas ni nihče opozoril, da bi bili tanki lahko moteči za voznike, prav tako zaposleni v vojašnici niso opazili, da bi se tam dogajale nesreče,” pravi tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez. Zato o odstranitvi razstavljenih tankov ne razmišljajo. Vozniki, ki si bodo med potjo ogledovali tanke, bodo morali pač biti pazljivi. HR


Najbolj brano