Več kot sto jih želi imeti službo v 2TDK

Včeraj se je iztekel razpis za strokovnjake, ki si želijo službo v 2TDK. Prijavilo se jih je več kot sto, glede na to, da se je rok iztekel včeraj opolnoči, pa danes pričakujejo še kakšno prijavo.

Direktor TDK Darko Sajić
Direktor TDK Darko Sajić 

SLOVENIJA > Državna družba, zadolžena za drugi tir in tudi že za pripravljalna dela, je z razpisom iskala strokovnjaka za področje javnih naročil in koncesij, strokovnjaka za predore in strokovnega sodelavca za administracijo. V junija lani registriranem podjetju 2TDK trenutno poleg direktorja Žarka Sajića, ki prejema plačo 8000 evrov bruto, sodeluje še svetovalec Metod Dragonja.

Odgovorni za projekt so očitno presodili, da je zdaj čas za okrepitev družbe 2TDK. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je namreč že večkrat povedal, da še v novembru pričakuje začetek pripravljalnih del. Prav družba 2TDK pa je po zakonu o drugem tiru zadolžena tudi za izvedbo pripravljalnih del v okviru vladnega projekta drugi tir.

24. oktobra se je iztekel javni razpis za gradnjo dostopnih cest v okviru pripravljalnih del, na katerega je prispelo 15 prijav. Kdaj bodo izbrali izvajalca, zaradi velikega števila prijav še ni znano, izbor in začetek del pa se lahko zavleče, če bodo neizbrani zahtevali revizije. Za omenjeni razpis sicer skrbi direkcija za infrastrukturo in ne neposredno 2TDK.

2TDK v tem trenutku še ni investitor projekta drugi tir. Vlada bo investitorstvo prenesla na 2TDK, ko bodo objavljeni uradni rezultati referenduma o zakonu o drugem tiru, so pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo. Uradnih rezultatov referenduma 24. septembra namreč še ni dokončno potrdila državna volilna komisija, saj mora počakati mora še na podatke o volilcih, ki so umrli v obdobju med razpisom in izvedbo referenduma. Rezultati bodo potrjeni do 20. novembra, so povedali na državni volilni komisiji.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano