V Portorožu srečanje potovalnih agencij z vsega sveta

“Srečanje je edinstvena priložnost za predstavitev naše destinacije kar 440 agentom z vseh kontinentov,” je izpostavil Igor Novel, direktor portoroškega turističnega združenja o skupščini združenja potovalnih agencij in organizatorjev potovanj Lufthansa City Centre, ki se te dni odvija v Portorožu.

Igor Novel, direktor portoroškega turističnega združenja,  bo 
gostitelj zaključnega večera za udeležence letne skupščine 
LCC  v hotelu Kempinski Palace.
Igor Novel, direktor portoroškega turističnega združenja, bo gostitelj zaključnega večera za udeležence letne skupščine LCC v hotelu Kempinski Palace.  

PORTOROŽ > Po besedah direktorja portoroškega turističnega združenja Igorja Novela je Lufthansa City Centre (LCC) eno večjih svetovnih združenj potovalnih agencij, zato ga veseli, da so letos za organizacijo skupščine izbrali prav Portorož in Piran. “Naša naloga je, da goste dogodka navdušimo in jim ponudimo možnost, da doživijo in začutijo vse, kar ponujata Portorož in Piran,” je menil. Odprtje skupščine LCC je bilo včeraj, gostje iz 70 držav pa se bodo zadržali do nedelje.

Danes bo Slovenska turistična organizacija (STO) za udeležence dogodka v skladišču soli Monfort organizirala večerni dogodek s predstavitvijo Slovenije ter izbrano kulinariko. Jutri pa bo zaključni večer v hotelu Kempinski Palace gostilo Turistično združenje Portorož.

Udeleženci generalne skupščine LCC si bodo v soboto sicer ogledali tudi Piran, kjer se bodo s turistično in kulinarično ponudbo predstavile različne slovenske turistične destinacije. Po zaključku skupščine pa bodo imeli gostje možnost, da se udeležijo študijskih potovanj po Sloveniji, v organizaciji turistične agencije Kompas, ki je ena od članic LCC.

"Obstaja veliko razlogov za organizacijo generalne skupščine prav v Sloveniji. Eden od njih je izjemna raznolikost narave in pokrajine ter izredno velik potencial turizma, ki je v številnih državah še premalo znan,” je našo državo pohvalil Uwe Müller, direktor LCC. Dogodek je za izjemno pomembnega označil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Med drugim je dejal, da je Slovenija zaradi svoje geostrateške lege izjemno primerna destinacija za kongresni turizem. Predlani je naša država že gostila regionalno letno srečanje združenja LCC. “Slovenijo bomo predstavili kot gostoljubno, zeleno, aktivno in zdravo destinacijo za petzvezdična doživetja in kot deželo za odlična kongresna in poslovna srečanja,” pa je povedala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.


Najbolj brano