En polčas je premalo

V sinočnjem obračunu vodilnih ekip v prvi SKL so daljši konec potegnili košarkarji Petrola Olimpije, ki so Sixtu Primorski prizadejali prvi poraz v domačem prvenstvu.

 Tadej Ferme (z žogo) je sinoči v  Stožicah dosegel 18 točk. Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA
Tadej Ferme (z žogo) je sinoči v Stožicah dosegel 18 točk. Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA

LJUBLJANA > Obračun vodilnih ekip v domačem prvenstvu je v največji športni dvorani v Sloveniji spremljalo malo gledalcev. Vidno utrujeni Ljubljančani, ki jim igranje v treh tekmovanjih že načenja moči, so v prvih desetih minutah še uspešno nadzirali ambiciozne tigre, a so ti že sredi druge četrtine s serijo desetih zaporednih točk prišli do lepega vodstva s 33:25. Branilec Tadej Ferme je zadeval z razdalje, robustna Shawn King in Marjan Čakarun pa sta v napadu izkoriščala prazen prostor pod košem, kjer je zgolj drobtinice zbiral član lanske koprske zasedbe Bojan Radulović. Zmajčki so se do konca prvega polčasa spet povsem približali ter v uvodnih minutah nadaljevanja na krilih “letečega” ameriškega dvojca Jordan Morgan - Devon Oliver spet povedli. Koprski veteran Nebojša Joksimović si je privoščil preveč napak pri poskusih povezovanja akcij svojega moštva, kar je bila voda na mlin domačinom, ki so dosegli nekaj lahkih točk za vodstvo s 57:48. Trener Sixta Jurica Golemac je skušal umiriti svoje varovance, ki so s trojko Alena Hodžića in samostojnimi akcijami Čakaruna hitro prepolovili zaostanek. Olimpija je pod taktirko Jana Špana v zadnjo četrtino derbija kroga vstopila s petimi točkami naskoka. V 32. minuti je Dražen Bubnić zadel trojko za 69:59. Koprčani se niso predajali, a so se ob strelsko navdahnjenih Ljubljančanih še pred zadnjimi tremi minutami morali sprijazniti s porazom.

SIMON MALJEVAC

Olimpija : Primorska 88:77 (41:43)

Arena Stožice, gledalcev 400, sodniki: Krejić (Kranj), Zupančič in Grbić (oba Ljubljana); četrtine: 20:17, 21:26, 23:16, 24:18.

Petrol Olimpija: Kastrati 4 (1:0), Barbarič, Radulović 2, Oliver 21, Špan 15, Bubnić 11 (6:5), Badžim 5, Morgan 16 (2:2), Lorbek, Jurček, Hrovat 14 (2:1). Trener: Gašper Okorn.

Sixt Primorska: Ferme 18 (1:1), Čakarun 21 (2:1), Joksimović 10 (2:1), Mulalić 8 (2:2), Kosi, Zupan 7, Hodžić 3, Vujasinović, Baldassi, King 8 (4:2), Morina 2, Glas. Trener: Jurica Golemac.

Druga SKL: zmaga sežanske ekipe

V zaostali tekmi 4. kroga druge SKL je sinoči Mesarija Prunk v gosteh premagal LTH Castings z 81:74. Najboljši strelci pri zmagovalcih so bili Matic Sirnik (23 točk, 7 skokov), Luka Grum (15) in Dejan Milašinović (14 točk). Ločani na tekmi niso niti enkrat vodili, najvišje vodstvo Sežancev pa je znašalo 20 točk. RM


Najbolj brano