Morje se poklanja Izoli

V Galeriji Alga je do 16. novembra na ogled razstava del slikarske skupine Andragoškega društva Morje iz Izole, ki so jo naslovili Poklon Izoli.

Eno od razstavljenih del v galeriji Alga v Izoli.
Eno od razstavljenih del v galeriji Alga v Izoli. 

IZOLA > Ob deseti obletnici Andragoškega društva Morje iz Izole, ki deluje pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje, je slikarska skupina Morje pripravila letno pregledno razstavo z naslovom Poklon Izoli. Razstava prikazuje dela članic, njihovo rast, samozavedanje in individualnost, ki jih spremlja že od samega začetka.

Pod vodstvom mentorice, profesorice likovne vzgoje Ksenije Pfeifer, ki skupino vodi od leta 2010, v slikarski skupini Morje ustvarjajo Maja Alessio, Dorica Barbarič-Benčič, Majda Krevs, Irena Lorget, Sonja Ravbar, Silva Trampuž in Danica Vodovnik.

Poleg letnih preglednih razstav v galeriji Alga v organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Izola, v Sončni dvorani v Izoli v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) Izola skupina pripravlja tudi druge razstave. Razstavljali so v izolski knjižnici, v hotelu Delfin, nekaj samostojnih razstav so članice skupine imele v avli Regionalnega centra RTV Koper Capodistria.

Skupina ustvarja v prostorih likovne učilnice OŠ Elvire Vatovec Prade, kjer tudi sodeluje v različnih aktivnostih šole pri projektih medgeneracijskega sodelovanja.

Razstava v izolski galeriji Alga bo na ogled do 16. novembra. Galerija je odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 12. ure, ob sredah, nedeljah in praznikih pa je zaprta. PV


Najbolj brano