Poropat je novi prvak

Motociklist razreda mini moto Jan Poropat iz Lucije je po dirkah na Češkem in v Italiji postal evropski prvak. Dobro so se odrezali tudi drugi Primorci.

Jan Poropat iz Lucije je evropski prvak.
Jan Poropat iz Lucije je evropski prvak. 

MOST, FRANCIACORTA > Dirkači v razredu mini moto so za naslov dvakrat dirkali v češkem Mostu in še trikrat v italijanski Franciacorti.

Primorcem je dobro kazalo že na Češkem. Slovenijo je tam v dirkanju z miniaturnimi motocikli zastopal le Jan Poropat iz Lucije, sicer član Minimoto kluba Obala racing. Za njim je odličen nastop. V članski kategoriji senior 50 je v prvih dveh vožnjah zmagal, tretjo pa je končal na drugem mestu - in to kljub temu, da je zaradi trčenja z voznikom, ki je zaostal za krog, padel. Vse skupaj mu je prineslo najboljši skupni seštevek med vsemi tekmeci.

Drugi del evropskega prvenstva je potekal v Franciacorti v Italiji, kjer je Poropat imel najnevarnejšega tekmeca v Čehu Tomašu Zarilu, ki je v prvih dveh vožnjah zaostal manj kot tri desetinke sekunde. Primorec je zadržal prednost pred njim in tudi pred dvema Italijanoma, ki sta bila na domačem asfaltu sicer boljša, a sta imela že s Češke velik zaostanek. Čeh se je veselil srebrnega odličja, tretje mesto pa je osvojil Italijan Manuel Macrelli.

“Končno se je ves trud poplačal. Ko na evropskem tekmovanju slišiš svojo himno, so občutki res neverjetni. Dirke so bile težke in napete do zadnjega kroga. Največja zahvala gre moji družini, prijateljem AMZS in vsem, ki so me podpirali na poti do uspeha,” je po vrnitvi domov povedal novi evropski prvak. V Italiji sta v kategoriji podmladka dirkala tudi člana ŠD Gas Vrtejba iz Vrtojbe Jaka Gorjan in Enej Logar. Bolje je šlo Gorjanu, ki je po treh dirkah osvojil skupno drugo mesto, Logar pa je bil deseti. Zmagal je Španec Manuel Osuna.

IM


Najbolj brano