Člansko moštvo prvoligaša Ankaran-Hrvatini se predstavi (foto)

Včeraj popoldne so se nogometaši novinca med slovensko nogometno elito za nekaj minut prelevili v manekene. Na predstavitvi v Briču so se sprehodili v dresih, v katerih igrajo v letošnjem tekmovanju.

Ena od treh barvnih kombinacij Ankarana ostaja prepoznavna  in tradicionalna oranžna barva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ena od treh barvnih kombinacij Ankarana ostaja prepoznavna in tradicionalna oranžna barva. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

DEKANI > Novinec med prvoligaši, ki je zadnji začel priprave na novo sezono in šele tik pred zdajci izvedel, kje mu bodo sploh dovolili igrati domače tekme, je, čeprav mu v koprski občini odrekajo gostoljublje, doma predstavil člansko ekipo, ki je še v fazi dopolnjevanja. Do danes se je zvrstilo približno 50 igralcev na preizkušnji. Za ekipo, ki je skoraj več v avtobusu in v hotelu, kot na igrišču in doma, je sedanje nomadsko življenje naporno. “Treniramo za Tour de France,” je hudomušno zabelil izjavo pomočnik trenerja Alfred Jermaniš, ki je neizčrpen vir sočnih izjav. “Smo profesionalci, gremo, kamor nas peljejo, malo nas žene tudi trma. Kjerkoli smo, nas dobro sprejmejo, ljudje so gostoljubni,” pa diplomatsko pravi kapetan moštva Jan Pahor, ki ima za seboj prvoligaške izkušnje in mora usklajevati delo in igranje nogometa. Na seznamu igralcev je 25 imen, vendar ta še ni dokončen, saj še prihajajo igralci na preizkušnjo. Trener Vlado Badžim si predvsem želi, da bi dobil še tri izkušene igralce in da bi ekipa čim prej dobila dokončno podobo. “Osvojili smo zgodovinsko točko, dali smo zmagoviti gol, zdaj čakamo še na zgodovinsko zmago,” je druga velika Badžimova želja.

Ankarančani so tudi sami presenečeni, da so ob vseh težavah, ki jih pestijo, na tako miren način vstopili v tekmovanje, pri čemer so na tekmi v Velenju pustili kar dober vtis. “Začeli smo burno, ampak smo se znali hitro prilagajati na vse izzive, ki so nas čakali. Rabimo še nekaj sveže krvi, ocenjujem pa, da imamo kakih 40-odstotkov rezerve,” pravi Badžim.

Ankaran je nedavno v kombinirani zasedbi igral pripravljalno tekmo s turškim prvoligašem Kardemir Karabukspor in izgubil kar z 1:7. Te tekme so za ekipo dodaten napor, a vsak evro, ki kapne v klubsko blagajno, je dobrodošel.

Predsednik Sebastjan Dvojmoč kaj novega glede potencialnega vlagatelja (cilj je proračun 600.000 evrov, prvi del sezone naj bi bil finančno pokrit) in kraja igranja ni mogel povedati, čeprav se menda s koprskim Zavodom za šport še pogovarjajo. Kraj igranja lahko spremenijo enkrat med sezono. Do nadaljnjega bodo doma na Koroškem, v Dravogradu, trenirali pa večinoma v Krvavem potoku. “Žal se v kraju, kjer smo bili 50 let, nismo uspeli dogovoriti za treniranje. Naša pot ni bila lahka, komaj smo dobro shodili v prvi ligi, ampak počasi se stabiliziramo. Cilj je obstanek v ligi,” pravi Dvojmoč.

ROK MAVER


Najbolj brano