“Po briško” sta se vzela Amedeja in Rok (foto)

Najsrečnejši dan, mu pravijo. Dan, ko si zaljubljenca izrečeta zvestobo in postaneta zakonca. Danes je ta dan tudi za štajersko - primorski par in pripravili so mu ga Brici.

  Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

VIPOLŽE > Na sončno in ravno prav toplo junijsko popoldne sta si v svečanem ambientu renesančne vile na robu Brd zvestobo obljubila 26-letna Amadeja Komprej iz Šoštanja in dve leti starejši Rok Berce iz Dornberka. Izbrana sta bila med 65 pari, ki so v zakonski stan želeli v okviru zdaj že vpeljane Briške poroke, javnosti odprte svečanosti te vrste, namenjene promociji Brd kot kraja, ki naj bi enem najpomembnejšem dni v življenju dveh posameznikov dal poseben pečat.

Amedejinemu in Rokovemu so gotovo dala, ker briška poroka ni takšna čisto običajna. Ženin se je moral najprej po briških običajih izkazati, da je vreden neveste, civilni svečanosti v vrtu vile Vipolže pa so sledili bogat program v Šmartnem s podelitvijo nagrad vred, cerkvena poroka v cerkvici sv. Križa v Kojskem in seveda svatba. Vmes naj bi jih na poti pričakali Rokovi kolegi in pripravili svoj “parton”, takega iz curkov vode.

Nevesta sicer zaključuje magistrski študij na menedžmentu znanja v Celju, opravlja študentska dela, ženin pa je poklicni gasilec v Novi Gorici in veliko prostega časa preživi v mizarski delavnici pri stricu. Že čisto na začetku njune zveze je partnerko pripeljal na izlet v Brda. In danes ... AS


Najbolj brano