Na facebooku je zaživela skupina Humans of Nova Gorica

Tudi Nova Gorica je po vzoru najpopularnejšega tovrstnega projekta na facebooku Humans of New York dobila svojo skupino, poimenovano seveda Humans of Nova Gorica (Ljudje Nove Gorice). Gre za projekt, kjer v nekaj stavkih portretiranec pove nekaj o sebi in svojem odnosu do mesta, v katerem živi. Obvezen sestavni del objave pa je fotografija.

Tudi Nova Gorica je po vzoru najpopularnejšega tovrstnega 
projekta na facebooku Humans of New York dobila svojo 
skupino,  Humans of Nova Gorica (Ljudje Nove Gorice). Foto: Vir: Fb Humans Of Nova Gorica
Tudi Nova Gorica je po vzoru najpopularnejšega tovrstnega projekta na facebooku Humans of New York dobila svojo skupino, Humans of Nova Gorica (Ljudje Nove Gorice). Foto: Vir: Fb Humans Of Nova Gorica

NOVA GORICA > Glavni pobudnik novogoriškega projekta je fotograf David Verlič, ki je k sodelovanju povabil še številne druge fotografe, kot so Dejan Gregorič, Janko Lipovšek, Suzana Uršič, Jasmina Lozar Povše, Dora Verlič, Mojca Valič, Mateja Nikolič.

“Ideja je nastala po vzoru projekta Humans of New York, ki je nastal pred nekaj leti. Trend se je nato hitro razširil po svetu, opazil sem, da ima tudi Ljubljana svojega. Ker pa je letos tudi 70. obletnica Nove Gorice, je to bilo odlično izhodišče, da tak projekt izvedemo tudi v Novi Gorici,” je povedal Verlič.

Skupnost Humans of Nova Gorica je na facebooku zaživela 1. marca in od tedaj vsak dan objavijo po eno fotografijo, kratek (osebni) tekst pa prispevajo portretiranci. Pri izboru slednjih nimajo omejitev. “V projektu lahko sodeluje kdorkoli, ki je tako ali drugače povezan z Novo Gorico. Imeli smo tudi že Italijanko, Španca in zamejko,” dodaja Verlič. Projekt je zastavljen dvojezično, prevode za tekste v angleščino ureja Urška Lešnik De Brea.

Za prihodnje mesece načrtujejo še nadgradnjo projekta, in sicer pogovore s fotografi in razstavo.

Prisotni so tudi na instagramu, ki je za fotografije najbolj prijazno družbeno omrežje, kjer že pridno nabirajo sledilce, vzpostavili pa so tudi spletno stran.

BP


Najbolj brano