Easy in Bort sta pobožala koprsko občinstvo (foto)

Ravno prav intimno je bilo sinočnje vzdušje v koprski dvorani Sv. Frančiška, kjer sta svoja glasova in čustva zlila v eno Easy in njegova sorodna duša iz Šentjerneja Bort Ross.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Drug drugega sta Iztok Novak Easy in Borut Antončič – Bort Ross osvojila s podobno glasbeno senzibilnostjo. Čutna interpreta svojih lastnih osebnoizpovednih besedil sta se pred nekaj tedni že odrsko družila v Rossovem domačem Šentjerneju, sinoči pa je Easy gostil Dolenjce v svojem mestu in v “svoji” dvorani, kjer bo letos že tretjič priredil niz koncertov Maja z biseri.

Oder, postavljen sredi prizorišča in obkrožen z vseh strani z občinstvom, je postal prostor srečevanja. Najprej glasov Easyja in Borta ter njunih stalnih spremljevalcev, klavirja in kitare. Postopoma še gostov, ki so vsak s svojim inštrumentom dodajali barve na njuno zvočno platno. Tretji glas je v harmonijo prispevala pevka Lamay, s kontrabasom se je pridružil Tomaž Zorko, s še eno kitaro Easyjev stari znanec Vrač, z violino Nina Pečar, z rogom pa Mitja Bobič. Poleg z Rossom je Easy na odru stkal še eno glasbeno vez, dobesedno bratsko, z Aleksandrom Novakom, ki ga bomo letos lahko spremljali na Slovenski popevki.

Umirjen tempo koncertnega sprehoda od Easyjevih Kar tako, Starec, Nekaj med nama … do Bortovih Ko bo julij, Sama je, Moja jutra … je druščina nekoliko pospešila s priredbo Long train running in ga nato spet umirila do sklepne Easyjeve najnovejše, Imam pa te rad. “Milo za dušo” ni bila le besedna zveza v napovedi koncerta, pač pa tudi vtis, ki so ga domov odnesli poslušalci.

ILONA DOLENC


Najbolj brano