“Spoznajte Boruta Pahorja, slovenskega instagram predsednika”

Danes, 8. marca, je ameriška tiskovna agencija Associated Press (AP) objavila članek o slovenskem predsedniku Borutu Pahorju, ki govori predvsem o grajenju njegove podobe na instagramu. Objavo so povzeli številni svetovni mediji, med temi tudi The Guardian, ki je članek naslovil “Barbika in ne baraba. Spoznajte Boruta Pahorja, slovenskega instagram predsednika”. Avtor članka pa že uvodoma postreže s primerjavo z ameriškim predsednikom: “Donald Trump lahko vlada na twitterju, a se na instagramu ne more kosati s slovenskim predsednikom.”

Danes, 8. marca, je ameriška tiskovna agencija Associated 
Press (AP) objavila članek o slovenskem predsedniku Borutu 
Pahorju, ki govori predvsem o grajenju njegove podobe na 
instagramu. Foto: Vir: Instagram Borut Pahor
Danes, 8. marca, je ameriška tiskovna agencija Associated Press (AP) objavila članek o slovenskem predsedniku Borutu Pahorju, ki govori predvsem o grajenju njegove podobe na instagramu. Foto: Vir: Instagram Borut Pahor

LONDON > AP piše, da Borut Pahor, znan tudi kot Barbie, od leta 2012 zelo aktivno uporablja družbena omrežja, najbolj pa je opozoril nase z instagramom, kjer ima trenutno 24.000 sledilcev.

Šport. Zdravje ali nečimrnost? #sport #athlete #president #pahor #presidentpahor #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Britanski časnik The Guardian pa je na svoji spletni strani objavil nekaj njegovih fotografij z instagrama, niso pa pozabili omeniti tudi predsednikove fotografije iz Kaira s pripisom “domotožje v Kairu”, ki je v Sloveniji sprožila viralno akcijo, poimenovano boruting. Na družbenih omrežjih so uporabniki objavljali fotografije, na katerih so posnemali Pahorjevo pozo iz Kaira, ko se je naslonil na stopniščno ograjo.

Domotožje v Kairu. #Pahor #president #Egypt #Slovenia #homesick #homesweethome #ljubodoma

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

“Instagram najbolj uporablja mladina. V času, ko politika ne uživa zaupanja, je to način priti do njih.” je povedal Pahor za AP in dodal, da si ne ustvarja iluzij, da lahko tovrstna komunikacija nadomesti neposredni stik. “Resnični stik z ljudmi je najpomembnejši.” Povedal je tudi, da se zaveda tveganja, da ga označijo za populista: “To tveganje sprejemam, ampak obstaja razlika med negativnim in pozitivnim populizmom.”

AP še piše, da Pahorju sodeč po najnovejših raziskavah, atipično udejstvovanje na instagramu prav nič ne škodi; 52 odstotkov Slovencev ima o njem pozitivno mnenje, samo 16 odstotkov pa negativno.

Njegov politični svetovalec Marko Rakar je Pahorjev populizem označil za “blag”. “Večinoma objavlja duhovite fotografije ... Skuša se predstaviti kot všečna oseba, ki počne ogromno stvari,” je še povedal Rakar za ameriško tiskovno agencijo.

BP


Najbolj brano