Mike Patton in Dave Lombardo po Fantomas z novo metal superskupino

Frontman zasedbe Faith No More Mike Patton, ki slovi tudi po drugih uspešnih glasbenih projektih, je napovedal, da z bobnarjem Daveom Lombardom iz zasedbe Slayer ustanavljata novo metal superskupino. Patton in Lombardo sta svoje moči predhodno zelo uspešno združila v zasedbi Fantomas, ki je dva krat gostovala tudi v Ljubljani.

Mike Patton se ni mogel upreti niti čaru starih italijanskih 
popevk. Posledica tega je projekt Mondo Cane. Foto: /
Mike Patton se ni mogel upreti niti čaru starih italijanskih popevk. Posledica tega je projekt Mondo Cane. Foto: /

NEW YORK > V novi metal superskupini Dead Cross pa se jima bosta pridružila člana hardcore punk zasedbe Retox - kitarist Michael Crain ter basist in pevec Justin Pearson. Sicer Patton slovi po številnih drugih projektih. Poleg omenjenega Fantomas velja omeniti še Mr. Bungle, Tomahawk, Peeping Tom ter Lovage. Mike Patton se ni mogel upreti niti čaru starih italijanskih popevk. Posledica tega je tudi projekt Mondo Cane.

Patton je po facebooku sporočil, da bo zasedba Dead Cross prihodnje leto izdala album.

Pattonov glasovni razpon obsega šest oktav. Je eden redkih glasbenikov na svetu, ki se lahko pohvali s tako izjemnim vokalom. Njegova skupina Faith No More, ki prepleta težki rock, funk in hip-hop, je bila v 80. letih minulega stoletja zelo priznana na alternativni rockerski sceni. Zasedba se je leta 1998 razšla, leta 2009 pa ponovno združila za triletno turnejo. Lani so Faith No More izdali sedmi studijski album Sol Invictus.

Na Kubi rojeni Lombardo je večkrat omenjen kot eden najboljših bobnarjev v svetu metal glasbe. Najbolj znan je kot član thrash metal skupine Slayer, igra pa tudi pri zasedbah Suicidal Tendencies in Misfits.

BP


Najbolj brano