Tudi v Izoli premiera najnovejšega filma iz sage Vojna zvezd

Jutri bo v izolskem Art kinu Odeon premiera najnovejše pustolovščine iz filmske sage Vojna zvezd Rogue One: Zgodba Vojne zvezd. Film bo na sporedu tudi v četrtek.

V sredo bo v izolskem Art kinu Odeon premiera najnovejše 
pustolovščine iz filmske sage Vojna zvezd Rogue One: 
Zgodba Vojne zvezd.
V sredo bo v izolskem Art kinu Odeon premiera najnovejše pustolovščine iz filmske sage Vojna zvezd Rogue One: Zgodba Vojne zvezd. 

IZOLA > Svetovna premiera je bila 10. decembra v Los Angelesu, 16. decembra pa bo Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (sočasno s Slovenijo) začel svojo pot po ameriških kinematografih.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd je popolnoma nova epska pustolovščina. Zgodba gre takole. V dobi konfliktov se skupina nepričakovanih junakov združi v misiji, na kateri morajo ukrasti načrte za Zvezdo smrti, najmočnejše uničujoče orožje Carstva. Ključni dogodek v kronologiji Vojne zvezd zbere običajne ljudi, ki se odločijo narediti odločilne stvari, a pri tem postanejo tudi sami del nečesa, še večjega od njih samih.

Pred tremi leti je sicer oboževalce Vojne zvezd presenetila novica, da se je po dolgih štirih desetletjih, šestih filmih in kopici “obvodov” Vojne zvezdGeorge Lucas (1944) poslovil od ene najbolj dobičkonosnih filmskih franšiz na svetu. Ta vest je udarila kot strela z jasnega, saj skorajda nihče iz filmskega sveta niti pomislil ni, da bi se George Lucas, oče Vojne zvezd, utegnil posloviti od nje. Lucasovo slovo je bilo v finančnem smislu sicer zelo dobičkonosno. Svoje podjetje Lucasfilm je Disneyu prodal za približno štiri milijarde dolarjev.

Zadnja Lucasova trilogija sicer ni bila uspešna, oboževalci sage pa se niso mogli znebiti občutka, da se je Lucas malce izpel. A stvari je vzel v svoje roke J. J. Abrams, ki je s predzadnjim filmom Sila se prebuja oboževalce popeljal v zlate čase najpopularnejše znanstvenofantastične filmske sage na svetu.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd je tako drugi izdelek, ki je nastal pod taktirko Disneyja. Z režijo se je spoprijel Gareth Edwards, ki je zelo domač v hollywoodskih akcijskih spektaklih, kot sta na primer Godzilla in Monsters.

BP


Najbolj brano