Odlične skupine in Inde radio na Ankaranski bandimi

V soboto se na plaži Na študentu pričenja že sedma Ankaranska bandima, eden izmed največjih enodnevnih alternativnih festivalov v Istri. Dogajanje se bo pričelo že ob 13. uri z otroškimi delavnicami in športnimi vsebinami, po 18. uri pa bo sledil glasbeni del. Vstopnine ni, poskrbljeno je tudi za suhost glav, če bo Ankaran namakal dež.

 Foto: Photographer: Ales Rosa
Foto: Photographer: Ales Rosa

ANKARAN > S festivalom Ankaranska bandima se bo sklenilo kulturno izjemno bogato poletje, ko so se skoraj štiri mesece nizali dogodki, kakršne Ankarančani in gostje od drugod še niso videli. Sobotne češnje za konec poletne prireditvene torte, kar Ankaranska bandima nedvomno je, bo občinstvo pričelo zobati že ob 13. uri, ko bodo na vrsti otroške delavnice, ob 14. uri bo sledil turnir košarke na pomolu, ob 15. uri briškulada, ob 16. pa alternativne športne vsebine, kot denimo jahanje bokobranov, met flaše malvazije in piva ter šicanje morja. Kaj to je, bo vedel samo tisti, ki pride.

Ko bodo razglasili rezultate in podelili nagrade, bo predvidoma ob 18. uri čas za pričetek glasbenega programa. Nastopili bodo E-Play iz Srbije, Baden Baden iz Hrvaške, Alfa Box iz Italije ter slovenske skupine HillybillyWithAChainsaw, Persons from Porlock, Pakt in 8Energy. Za skrbnike glasbenega razpoloženja čez celotno prireditev so organizatorji imenovali dvojec Freedom FightersSound.

Ankaransko bandimo soustvarjajo prostovoljci in somišljeniki, v njihovem imenu pa je spregovoril Sebastjan Jerman. “Bandima je velik dogodek, največji alternativni neprofitni enodnevni festival v Istri. Značilno je, da na odru tradicionalno združuje glasbene skupine iz Italije, Slovenije in Hrvaške. Tako nastane stičišče različne glasbe, ki je zlepa na dobiš na enem mestu,” je naštel nekaj razlogov za udeležbo.

Že drugo leto bo Bandima gostila tudi mlade iz Indeja, ki so lani na tamkajšnji okrogli mizi govorili o lastnem radiu, letos pa bodo to misel nadgradili. V soboto bo namreč prek spletne strani www.indeplatforma.org potekalo oddajanje Inde radijskega programa v živo. Tega ne bi bilo brez povezovanja z inštitucijo Radia Študent.

Toni, eden od soustvarjalcev Inde radia, pravi, da so si za cilj zadali ustvarjanje lastnih medijev: “V živo bomo prenašali dogajanje na Bandimi, pripravili smo tudi enourno oddajo o tem, zakaj sploh ustvarjamo ta radio.”

Sprva domnevajo, da bodo uspeli sestaviti tri ure programa na teden, vmesne časovne luknje bo polnila glasba. ALENKA PENJAK


Najbolj brano