Zmaga Matjažu Puhu

V Jadralnem klubu Pirat Portorož so uspešno organizirali največje tekmovanje za jadralce na deski na severnem Jadranu, ki se jim zadnja leta pridružijo tudi veslači na deski stoje. Predstava na morju je bila zanimiva tudi za gledalce, saj je potekala tik ob obrežju.

Piranja - tradicionalni praznik surfarjev
Piranja - tradicionalni praznik surfarjev 

PORTOROŽ > Regata Piranja je namenjena vsem slovenskim jadralcem na deski, vključno z rekreativci, udeležijo pa se je tudi gostje iz Italije, Hrvaške in nekaterih bolj oddaljenih držav. Sobotno tekmovanje je potekalo v Piranskem zalivu, med Lucijo in Piranom.

Izvirna ideja za množično športno-družabno prireditev je bila organizirati nekakšno “surfersko Barkolano”. V Sloveniji se po podatkih JK Pirat z jadranjem na deski ukvarja več kot 3000 ljudi, večina rekreativno, zato je bil namen organizatorjev oživiti regatno jadranje na deski.

Piranja danes med jadralci na deski slovi kot eden najprijetnejših dogodkov, na katerem je udeležba obvezna, zadnja leta pa so se jadralcem pridružili še veslači na deski stoje. V konkurenci 38 jadralcev na deski je zmagal Matjaž Puh iz JK Pirat pred Alanom Železnikom iz ŠD Keka in Hrvatom Željkom Srdočem, v ženski konkurenci pa je bila najboljša Špela Puh iz JK Pirat, ki je v skupni razvrstitvi zasedla šesto mesto. V veslanju na deski stoje je med 47 udeleženci regate zmagal Tomaž Jensterle pred Markom Milenkovičem in Manco Notar (vsi Tiki Team). Tekmovanja se je udeležila tudi olimpijka iz JK Pirat Veronika Macarol in v ženski razvrstitvi zasedla šesto mesto. AGT


Najbolj brano