Vztrajala bo do Tokia (foto)

Če je že v Riu zmanjkalo nekaj stotink za bron, je kajakašica Špela Ponomarenko Janić medaljo (resda leseno) dobila danes ob prihodu v domači KKK Žusterna. Na sprejemu, kjer je vse zbrane razganjalo od ponosa nad izjemnim rezultatom, je 35-letna mati dveletnega Adama svoje navijače razveselila z napovedjo, da bo vztrajala še en olimpijski ciklus.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > “Četrto mesto je vrhunska uvrstitev, čeprav se bom vedno spraševala, kje sem izgubila tistih nekaj stotink ... Ne mislim odnehati, za medaljo se bom borila tudi v Tokiu leta 2020,” je včeraj dopoldne na sprejemu v domačem klubu, kjer so jo najbolj prisrčno pozdravili mladi kajakaši, napovedala Špela Ponomarenko Janić. Sprejem v sončnem, z burjo očiščenem vremenu, je bil prava paša za oči. Špela se je z možem in trenerjem Stjepanom Janićem ter sinom Adamom v Žusterno pripeljala po morju iz Kopra, medtem ko jo je z vodometom pozdravljal luški vlačilec. V uradnem delu slovesnosti so govorci poudarili, da je četrto mesto v sprintu na olimpijskih igrah eden največjih uspehov kajakaštva na mirnih vodah pri nas. “To je dosežek, na katerega smo vsi ponosni. Malo manj pa smo ponosni na razmere, v katerih je bil ta rezultat dosežen,” je bil iskren koprski podžupan Peter Bolčič in obljubil skorajšnje nove prostore za KKK Žusterna. “Že postavljamo gradbišče, da bodo Špelini nasledniki lahko delali v boljših razmerah.”

“Kajak na mirnih vodah gojijo v približno 140 državah sveta. Najlaže bi ga primerjal z atletiko. Špelin mož Stjepan Janić je fantastičen trener, ki zna pripraviti tekmovalko, da je v najpomembnejšem trenutku najboljša. Velike zasluge za ta uspeh gredo tudi njemu,” je bil zadovoljen sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič, medtem ko je predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak poudarila, da je bil Špelin rezultat tretji najboljši med slovenskimi športnicami v Riu. “To je bil lep sprejem; vesela sem, da je prišlo toliko mladih kajakašev, kar je dober obet za naprej. Občina obljublja boljše razmere za trening. Nam vsaj pozimi ne bo več treba zmrzovati v neizoliranih zabojnikih. Upam, da bo kdo od mladih tako vztrajen in bo pripravljen toliko trenirati, da bo šel po moji poti,” si je za konec zaželela koprska junakinja iz Ria.

ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano