S fotoaparatom naravi krade trenutke

“S fotografijo se ukvarjam že približno šest let. Najraje se poglobim v kakšne skrite delčke narave, ki jih ljudje ponavadi ne opazijo, mene pa tako pritegnejo, da se pri eni sami cvetici lahko zadržim tudi uro ali več, dokler ne dobim ravno takega posnetka, kakršnega želim,” o sebi pove mlada fotografinja Tajda Valenčič iz Javorja, avtorica julijske razstave v kozinski knjižnici.

Tajda Valenčič Foto: Osebni Arhiv
Tajda Valenčič Foto: Osebni Arhiv

KOZINA > O svojem načinu dela še pojasni, da je seveda tudi zelo pozorna na svetlobo, barve, ostrino in motiv. A najbolj jo navdihuje in motivira čudovita narava in “zato ji rada kradem trenutke”. S fotografijo se je začela ukvarjati tudi zato, ker je od nekdaj rada hodila se sproščat v naravo.

“Opazila sem veliko zanimivih podrobnosti in začela najprej 'škljocat' s starim fotografskim aparatom, nato sem začutila, da je to tisto, kar si želim. Kupila sem si boljši aparat, ki mi je omogočil makro fotografiranje. Seveda bi se rada posvetila tudi ljudem, vendar se mnogi ne želijo fotografirati, zato za zdaj ostajam pri motivih iz narave,” še pove avtorica, študentka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Razstava je na ogled do 29. julija. PD


Najbolj brano