Napake bodo odpravljene danes popoldne

Od nedelje pa vse do danes se uporabniki Simobil omrežja na Sežanskem pritožujejo zaradi motenega delovanja omrežja. V podjetju obljubljajo, da bodo napake popravili danes čez dan.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

SEŽANA - Napake so nastale zaradi vremenskih razmer, so pojasnili na Si.mobilu: “Zaradi vremenskih razmer v preteklem vikendu, močnega vetra in dežja, je prišlo do poškodbe tehnične opreme in posledično do motenj pri uporabi mobilnih storitev na območju Sežane. Tehnična ekipa je že na terenu in popravlja poškodovano opremo.”

Podjetje smo še vprašali, ali bodo uporabniki zaradi tridnevnega onemogočanja opravljanja storitev deležni nižjih zneskov na položnicah. “Vse morebitne pritožbe naših uporabnikov obravnavamo individualno in s ciljem dolgoročnega korektnega sodelovanja in zadovoljstva,” so sporočili. Pri tem se ravnajo po Samoregulacijskem kodeksu, ki ureja področje nadomestil v primeru nedelovanja ali slabšega delovanja javnih komunikacijskih storitev.

Višina minimalnega nadomestila je odvisna od trajanja napake in se poračuna pri nižjih mesečnih naročninah. Če napaka traja med 14 in 24 urami, je višina minimalnega nadomestila deset odstotkov mesečne naročnine, če traja od 24 do 48 ur 25 odstotkov, za napake, ki trajajo med 48 in 72 urami, je predvideno nadomestilo v višini 50 odstotkov mesečne naročnine, za daljše napake pa 100 odstotkov.

Tehnične težave bodo predvidoma odpravili danes popoldan, so še sporočili iz Si.mobila.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano