Kulturno in glasbeno udarno

Minuli vikend začet festival ustvarjalnosti mladih, v organizaciji mladinskega alternativnega kluba Cerkno - CMAK - ta vikend obeta obetavno kulturno dogajanje.

Vodja Cmakajna Matjaž Peternelj na razstavi  ilustracij Mance 
Flajs.

 Foto: Saša Dragoš
Vodja Cmakajna Matjaž Peternelj na razstavi ilustracij Mance Flajs.  Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Kultura z udarno glasbo sestavljata okostje festivala mladinske ustvarjalnosti, ki bo treh tednih nanizal 15. dogodkov.

“Na Cmakajnu že dolgo ne gre več samo za glasbo. Festival je bil res zasnovan za mlade in njihovo prezrto ustvarjalnost. Sedaj pa z otroškimi delavnicami, potopisnimi predavanji, likovno dejavnostjo, gledališkimi predstavami ipd. merimo prav na vse generacije. Res pa je, da za ta del festivala nimamo podpornikov, medtem ko z glasbo uspevamo na razpisih,“ je povedal Matjaž Peternelj, vodja festivala in organizatorjev - kluba CMAK (na fotografiji na razstavi ilustracij Mance Flajs).

Srednji festivalski vikend ponuja vrhunske prireditve. V petek zvečer je Teja Hvala v sodelovanju z domačo Bevkovo knjižnico doživeto vodila pogovor z nevsakdanjo pisateljico Vesno Lemaić. (obe na fotografiji z ravnateljico knjižnice Milanko Trušnovec). Pred štirimi leti se je prelevila v aktivistko, se pridružila uporu proti zablodam kapitala, njegovih lastnikov in politikov - Bojza - pred ljubljansko Borzo, tam vztrajala šest mesecev in vse skupaj zapisala v roman Kokoška in ptiči. Vredno branja!

Danes (v soboto) Cmakovci vabijo na star cerkljanski plac na poulično predstavo Impro-zatiranje v izvedbi KUD Transformator (ob 17. uri). Večer je rezerviran za osrednji koncert treh tujih bendov.

V nedeljo bodo že zarana (10.30 ) v svojem klubu prebujali z Evo Podlogar in Magijo v sodobnem svetu in črnem metalu. Zvečer (ob 20.00 uri) pa bodo v gledališče spremenili osnovnošolski atrij s predstavo Simona Semeniča5fantkov.si.

Zaključek festivala prihodnji vikend obeta še tri kulturno glasbene dogodke.

SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano