Tovornjak so zasegli

Na novogoriški policijski upravi so včeraj povedali, da intenzivno preučujejo vse okoliščine ponedeljkove tragične nesreče v Idriji in da so po odredbi sodišča zasegli tovornjak s prikolico, sodišče pa je postavilo tudi sodnega izvedenca. V prevozniškem podjetju Bizjak, ki je lastnik tovornjaka, so pretreseni in ne morejo razumeti, zakaj se je na pol leta starem tovornjaku odpela prikolica, ki je nato pomendrala kombi. V njem je umrl 30-letni Logatčan.

V gorenjskem prevozniškem podjetju Bizjak so zaradi tragične nesreče pretreseni in ne morejo razumeti, zakaj se je 
prikolica odpela s tovornjaka. Odgovor na to vprašanje še 
iščejo tudi policisti, ki jim bo pomagal sodni izvedenec.   Foto: Saša Dragoš
V gorenjskem prevozniškem podjetju Bizjak so zaradi tragične nesreče pretreseni in ne morejo razumeti, zakaj se je prikolica odpela s tovornjaka. Odgovor na to vprašanje še iščejo tudi policisti, ki jim bo pomagal sodni izvedenec.  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Kljub temu, da so gasilci in cestarji kmalu pospravili razdejanje, ki ga je v ponedeljek na cesti pri Idriji povzročila odpeta prikolica prevozniškega podjetja Sigr Bizjak, so bili zaradi nesreče včeraj v Idriji številni preiskovalci. Na sedežu prevozniškega podjetja v Spodnjem Plavžu pri Jesenicah so nam povedali, da je tudi njihov predstavnik že ves dan v Idriji in da ima telefon prevezan na sedež podjetja.

Čez nekaj časa nas je na našo prošnjo poklicala zaposlena v podjetju in nam v solzah povedala, da sploh ne morejo razumeti, kaj in kako se je to lahko zgodilo. V skoraj 80-letni zgodovini njihovega podjetja je to prva nesreča njihovega tovornjaka, ki je zahtevala smrtno žrtev. Povedala je, da je bil tovornjak novejši, star le pol leta. Dobili so ga ob novem letu.

Kaj se je zgodilo s prikolico, ne morejo ugibati, to bodo ugotovili policisti in strokovnjaki. “Če bi lahko, bi čas zavrteli nazaj,” je še dodala gospa, s katero smo se pogovarjali. “Hudo nam je, sočustvujemo s svojci, več pa ne moremo povedati. Po tragični nesreči je celoten kolektiv v šoku, v šoku pa je tudi avtoprevoznik, ki se mu je zgodila nesreča.” Po pripovedovanju naše sogovornice je njihov voznik delaven, priden, dober in skrben ...

Več podrobnosti o nesreči včeraj ni mogel povedati niti vodja uniformirane policije novogoriške policijske uprave Evgen Govekar. “Kar smo že prvi dan posredovali medijem, so dejstva, ki držijo,” je pojasnil. Dodal je, da preiskujejo sum povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, po usmeritvah novogoriškega tožilstva in sodišča pa nadaljujejo s preiskovalnimi postopki. Med drugim so zasegli tovornjak in prikolico, ki bosta zdaj na voljo sodnemu izvedencu za natančnejši pregled.

Na odgovor, zakaj se je s tovornjaka odpela prikolica in ali je šlo za človeško ali za tehnično napako, bo treba počakati do konca preiskave. Voznik tovornjaka, 22-letni državljan Bosne in Hercegovine, je vozil iz Idrije proti Godoviču. Na ravnem delu ceste oziroma v rahlem desnem preglednem ovinku se je na tovornem vozilu odpel priklopnik, ki je brez nadzora zapeljal na nasprotno stran ceste, po kateri se je s kombijem takrat pripeljal 30-letni voznik iz okolice Logatca. Prikolica je kombi zmečkala, za voznika pa, žal, ni bilo nobenega upanja več. Prikolica je nato trčila še v mazdo, v kateri sta se hudo poškodovala 36-letna voznica in njen 22-letni sopotnik, oba iz Kopra. Po oskrbi na kraju so ju s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

DANIJEL CEK


Najbolj brano