Štiri vabijo na pogovor

Tudi po zadnji, četrtkovi seji sveta izolske bolnišnice še vedno ni uradno znano, kdo vse se je prijavil na razpis za direktorja. Svet je namreč sklenil, da imen ne bo razkril, bo pa konec prihodnjega tedna s štirimi opravil pogovore.

Tudi po zadnji, četrtkovi seji sveta izolske bolnišnice še vedno 
ni uradno znano, kdo vse se je prijavil na razpis za direktorja. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tudi po zadnji, četrtkovi seji sveta izolske bolnišnice še vedno ni uradno znano, kdo vse se je prijavil na razpis za direktorja. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > K temu, da imen ne bodo razkrivali, jih po zatrdilih predsednice sveta zavoda Janje Pavšič zavezuje zakon o varstvu osebnih podatkov. Svet se je sestal v četrtek popoldne in zasedal do večernih ur.

Kot smo že poročali, so prejeli osem prijav, nekaj tudi nepopolnih oziroma takšnih, ki ne ustrezajo pogojem razpisa. Izbrali pa so štiri in s temi bodo konec prihodnjega tedna opravili pogovore. “Ne vem še, ali se bomo že na tej seji odločali in izbirali primernega kandidata za direktorja, ali bomo to opravili na prihodnji seji, vsekakor pa bo naša odločitev znana še v maju,” pravi Pavšičeva.

O morebitnih imenih sicer krožijo različne govorice. Te pravijo, da so se med drugim za to mesto zagotovo prijavili Andrej Starc, Radivoj Nardin in Tatjana Magdalenič (vsi iz Istre), iz Pirana naj bi bil še eden od kandidatov. Zagotovo naj bi se prijavila še Olga Tušar z Jesenic, ena izmed nepopolnih prijav je iz Slovenj Gradca, ena prijava pa je prišla domnevno s postojnske oziroma ilirskobistriške občine.

Svet je potrdil tudi finančni načrt za letošnje leto in z zadovoljstvom ugotovil, da je SBI ne le lansko poslovno leto, temveč tudi letošnje trimesečje poslovala pozitivno. Nekoliko več težav se obeta proti koncu leta, ko se bodo zvišali obroki odplačila likvidnostnega kredita, ki ga sicer vsak mesec odplačujejo.

JA


Najbolj brano