Bandima s kokoško

Na Študentski plaži v Ankaranu se je v soboto zgodila še ena Ankaranska bandima.

Dandelion children, v ozadju bobnarka Foto: Društvo Na Kereh
Dandelion children, v ozadju bobnarka Foto: Društvo Na Kereh

ANKARAN > Peta Ankaranska bandima se je začela že dopoldne, z delavnicami za otroke do 99 let. Po športnem popoldnevu s “šicanjem” luščurjev in drugimi tradicionalnimi disciplinami so ob sončnem zahodu prišli na vrsto muzikanti.

Sottomayor so začeli živahno in končali z dobrim zvokom. Za njimi so na oder prišli stari mački iz Ljubljane, Kuga, ki so igrali že v osemdesetih, danes pa pojejo: “S sekiro me po glavi useki, rad bi imel vsaj od smrti neki”.

Nadarjenim Ljubljančanom Dandelion children ni mogoče očitati, da nimajo dobrega zvoka in bobnarke. Tržačani Damned Pilots so peli in govorili angleško. Pošteno so žagali in z odra metali majice.

Pred polnočjo so na oder prišli Niet in prepevali punk pesmice za svoje oboževalce. Zaključek je pripadel priljubljeni obalni bas-boben-tamburin navezi Dance Mamblita. Pred, med in po nastopih je ekipa Freedom Fighterssound vrtela reggae.

Povezovalca bandime Ivana Peterleta je kokoška na glavi varovala pred kvarnimi vplivi rokenrola in je bil zelo strog do glasbenih gostov. Perjad bi z glave odletela le, če bi bil bend dovolj originalen. In kaj se je zgodilo? Nič. Kokoška je ostala na glavi.

Ankaransko bandimo je organiziralo Društvo Na kereh. Organizatorji sami pokrivajo stroške prireditve, pripravijo prizorišče in poskrbijo za vse ostalo, bendi pa pridejo igrat brezplačno.

REKA ŠAV


Najbolj brano