Rumena noč napolnila Koper (foto)

To poletje je ljubitelje dobrih obmorskih zabav razveselila novica, da se vrača Rumena noč. Po začetnih zapletih, ki jih je zagodlo letos že kar zastrašujoče nepredvidljivo vreme, se je le zgodilo - tri rumeno obarvane noči so na koprske ulice ponovno privabile zavidljivo število radovednežev.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Zaradi napovedanega slabega vremena, se je krstni večer zgodil že v petek, 25. julija, na nadaljevanje in vrhunec prireditve pa je bilo potrebno počakati do naslednjega, prvega avgustovskega vikenda. Petek in sobota sta že tradicionalno najbolj žurerska dneva, nedelja pa je namenja posedanju ob porciji kalamarov in spremljanju bolj umirjenega programa.

Glavno dogajanje je bilo na Ukmarjevem trgu, kjer sta v petek za zabavo do druge ure zjutraj poskrbeli skupini Kingston in Parni Valjak Tribute, v soboto pa domačinka Tinkara Kovač. Precej glasbenih navdušencev malce trših ritmov pa je privabil oder pri bivši Triglavski slaščičarni, kjer so v soboto nastopili tudi vse bolj prepoznavni Sixtynine.

Malokateri zvesti obiskovalec Rumenih noči pa ni letošnje prireditve primerjal z njenimi predhodnicami. Po tako dolgi odsotnosti je bilo upravičeno pričakovati nekaj več, a žal zaman. Pester glasbeni program je sicer poskrbel tudi za izbirčneže - na vsakem izmed petih glasbenih prizorišč so se obiskovalci lahko zabavali v različnih glasbenih stilih. Bližina prizorišč, še posebej Ukmarjevega trga, ploščadi pri pomorski policiji in Taverne, sicer ni ovirala naglušnih obiskovalcev, je pa zagotovo predstavljala motnjo za vse tiste, ki dober sluh še vedno premoremo. Med vsakim premorom si namreč hote ali nehote prisluhnil dogajanju pri sosedih, ob robu prizorišča pa si stal v centru sozvočja različnih šumov.

Vzdolž promenade je bilo poskrbljeno tako za jedačo kot pijačo, pa tudi za srečelove in kupovanje najrazličnejših spominkov.

Vse kot nekoč, bi lahko rekli, pa vendar je nekaj manjkalo. Kljub polnim prizoriščem domačinov in turistov, je manjkalo tisto pravo vzdušje, ki je nekoč utripalo po koprskih ulicah. Pričaral ga ni niti ognjemet, ki je marsikoga pustil ravnodušnega. O vzdihovanju in ploskanju ob najlepši barvni raketi ni bilo ne duha ne sluha.

TANJA RADKOVIČ


Najbolj brano