Papež osebnost leta LGBT revije

Potem ko je ameriška revija Time papeža Frančiška nedavno imenovala za osebnost leta, je zdaj enako storila tudi ameriška revija Advocate, namenjena skupnosti lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev.

Potem ko je ameriška revija Time papeža Frančiška nedavno imenovala za osebnost leta, je zdaj enako storila tudi ameriška revija Advocate, namenjena skupnosti lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev Foto: STA
Potem ko je ameriška revija Time papeža Frančiška nedavno imenovala za osebnost leta, je zdaj enako storila tudi ameriška revija Advocate, namenjena skupnosti lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev Foto: STA

WASHINGTON > Kot so zapisali v reviji Advocate, je papež v letošnjem letu najbolj vplival na te skupnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Medtem ko si bomo leto 2013 zapomnili po prizadevanjih na stotine ljudi za dosego enakosti glede zakonske zveze, si ga bomo zapomnili tudi po zgledu enega moža,” je zapisala revija.

Poglavar Rimskokatoliške cerkve, ki je na splošno kritična do istospolno usmerjenih, je svetovno javnost julija močno presenetil, ko je dejal, da ne bo sodil homoseksualcem. Te besede so po mnenju revije Advocate poslale signal katolikom in svetu, da novi papež ni tak kot stari papež.

Papež Frančišek ”še ni dejal, da podpira partnersko skupnost homoseksualcev, toda njegovi komentarji so že povzročili razmislek in osuplost znotraj Cerkve,” je še zapisal Advocate.

STA


Najbolj brano