Radio Koper se seli na Svetilnik

Sobotna glasbena oddaja Radia Koper, Sveže modra selekcija (SMS), se seli na plažo. Ustvarjalci oddaje bodo s pomočjo poslušalcev in obiskovalcev na izolski plaži Svetilnik ustvarjali svežo in modro selekcijo 20 glasbenih hitov štiri sobote zapored - od 23. julija do 13. avgusta, med 16.16 in 19. uro.

Anita Urbančič in Blaž Maljevac bosta štiri poletne sobote glasbeno oddajo SMS ustvarjala med kopalci na izolski plaži pri Svetilniku. Foto: Radio Koper
Anita Urbančič in Blaž Maljevac bosta štiri poletne sobote glasbeno oddajo SMS ustvarjala med kopalci na izolski plaži pri Svetilniku. Foto: Radio Koper

KOPER> Poleg dobre glasbe voditelja oddaje Anita Urbančič in Blaž Maljevac obljubljata, da ne bo manjkalo niti zabavnih iger in praktičnih poletnih nagrad. S predstavniki TIC Izola pa bodo vsako soboto pregledali tudi poletno dogajanje v slovenski Istri.

Radijska ekipa med poslušalci

Voditelja se selitve na plažo, med poslušalce, zelo veselita. “Z največjim veseljem odštevam do zgodovinske selitve SMS-ovcev na izolsko plažo! Eden od razlogov za moje navdušenje je zagotovo kulisa, ki jo bo ob našem vsakem sobotnem plezarjenju risalo morje. Všeč mi je, da bomo za kar mesec dni studio in klimatsko napravo zamenjali za svež morski zrak, vonj zaščitnih krem, kričanje galebov, glasno navdušenje razigranih otrok ter radovedne poglede kopalcev. Veselim se tudi tega, da se nam je končno ponudila priložnost, da se z našimi poslušalci vidimo v živo, si stisnemo roke in kakšno rečemo! Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da bo kopalcev čim več,” je povedala Anita Urbančič.

Namesto mikrofonov - morske spužve

Njen sovoditelj Blaž Maljevac pa je dejal: “Koncilij modrecev je vendarle odločil, da so silnice v vesolju poravnane, da so planeti v konstelaciji in Sveže modra selekcija končno v reformaciji. Mikrofonske spužve bomo zamenjali za morske spužve, ušesne školjke pa bodo končno spoznale svoje prave primerke iz narave.” Utrinke s plaže bodo lahko poslušalci spremljali tudi prek Facebook profila Radia Koper.

Voditelja v oddaji poslušalce vodita skozi glasbeno lestvico 20 skladb. Obenem poteka tudi SMS-glasovanje za dva glasbena predloga. Skladba z največ glasovi je nato umeščena na vrh lestvice in jo v prihajajočem tednu večkrat na dan predvajajo v rednem programu Radia Koper, skladba z manj glasovi pa se umesti v drugo polovico lestvice 20 izbranih skladb.

Oddaja ima že 17 let

Osrednji koncept glasbene oddaje Radia Koper je že leta 1994 razvil Teo Kahrimanovič, takrat se je lestvica imenovala Dvajset modrih. Pozneje je oddajo osvežil glasbeni urednik Armando Šturman, ki je lestvico naslovil Svežih dvajset modrih, leta 2003 pa jo je v obliki Sveže modre selekcije predal Blažu Maljevcu. V ekipo sveže modrih modrecev so se pozneje vključili še Anita Urbančič, Boštjan Klun, Živa Kaplan inPrimož Šutak. NR


Najbolj brano