Usain Bolt prvič postal očka

Sloviti jamajški sprinter Usain Bolt je pred tremi leti končal svojo bogato atletsko kariero, v nedeljo pa je prvič postal očka. Njegova življenjska družica Kasi Bennett je v nedeljo rodila hčerko, novico o tem pa je na twitterju danes sporočil kar jamajški premier Andrew Holness.

Sloviti jamajški sprinter Usain Bolt je pred tremi leti končal svojo 
bogato atletsko kariero, v nedeljo pa je prvič postal očka. Foto: Xinhua/STA
Sloviti jamajški sprinter Usain Bolt je pred tremi leti končal svojo bogato atletsko kariero, v nedeljo pa je prvič postal očka. Foto: Xinhua/STA

KINGSTON > "Čestitke našemu legendarnemu sprinterju Usainu Boltu in Kasi Bennett ob rojstvu male deklice," je na družabnem omrežju zapisal jamajški predsednik vlade.

Jamajški mediji poročajo, da je Kasi Bennett otroka rodila v nedeljo, drugih podrobnosti pa niso objavili.

Legendarni 33-letni Bolt je že marca razkril, da bo postal očka. "Vsi moški. Vsi fantje. Ne igrajte se z mano," je tedaj na družabnem omrežju zapisal nosilec osmih zlatih kolajn s poletnih olimpijskih iger, ki jih je serijsko osvojil v Pekingu 2008, Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Na teh olimpijskih igrah je bil nepremagljiv v tekih na 100 in 200 metrov, v Londonu in Rio de Janeiru pa je bil zlat tudi v štafetnem teku na 4 x 100 metrov.

V svoji dolgoletni in silno uspešni karieri je osvojil tudi enajst zlatih odličij na svetovnih prvenstvih, še vedno pa je lastnik rekordnih dosežkov na svetu v obeh sprinterskih atletskih disciplinah. V teku na 100 metrov znaša 9,58, v teku na 200 metrov pa 19,19.


Najbolj brano